February 1, 2012

Άσπρη μέρα δεν θα δούμε


Παρ' ότι χιονίζει από χθες τη νύχτα, οι αλήτες του κτηνοβουλίου και της κυβέρνησης δεν θα μας αφήσουν να δούμε άσπρη μέρα. Μέσα στο γενικό χαμό, ο Βενιζέλος κι ο Λοβέρδος διάλεξαν τη χθεσινή μέρα για να ανακοινώσουν ότι θα συνεργαστούν στην επόμενη μέρα του πτώματος που λέγεται ΠΑΣΟΚ. Οι δύο "πετυχημένοι" στο τομέα τους υπουργοί της "κυβέρνησης" Παπαδήμιου.  Ο Βενιζέλος στο οικονομίας έχει καταφέρει κάθε πρόταση που εκφέρει στο δημόσιο λόγο του, να εμπεριέχει έναν εκβιασμό: "Δεν θα γίνει αυτό, αν πρώτα δεν κάνουμε το άλλο."  Απειλώντας μονίμως με το φόβητρο της (ήδη συντελεσθείσας αλλά δεν το λέμε) χρεοκοπίας.  Ο μακελάρης Λοβέρδος έχει διαλύσει τις υπηρεσίες Υγείας, αφού προηγουμένως κατέστρεψε τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι δύο  υπουργοί επέλεξαν να ανακοινώσουν τη λυκοφιλία τους, τη μέρα που ο μεν ΓΑΠας βρισκόταν στο Ισραήλ, ο δε Παπαδήμιος στη Γερμανία. Ο ΓΑΠας προσπαθώντας εναγωνίως να αποκτήσει ένα διεθνή ρόλο μετά την τραγική του αποτυχία ως "ελληνικός" πρωθυπουργός. Ο τραπεζίτης Παπαδήμιος προσπαθώντας να βγάλει άκρη με το κούρεμα του χρέους.

Την ίδια ώρα, την πραγματική παγωνιά που αισθάνονται οι Έλληνες δεν τη δημιουργούν οι χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά οι απαιτήσεις της Τρόικας.  Συνεχίζουν να επιμένουν στη μείωση των μισθών του ιδιωτικού τομέα, ακόμα και του κατώτατου, στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και στην αύξηση της φορολογίας.  Μέτρα που ούτως ή άλλως επέβαλαν με το πρώτο μνημόνιο και οδήγησαν στη μεγάλη ύφεση.  Και αύξησαν το δανειακό βάρος της χώρας. Τα πρόσθετα μέτρα που ζητούν, θα επιτείνουν το πρόβλημα.  Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει κανείς σε αυτήν την "κυβέρνηση" που θα μπορούσε να τους το πει. Τα δουλικά έχουν μάθει να λένε μόνο "ναι"...






6 comments:

  1. Το κατάλαβαν ότι είμαστε πρόβατα και συμφώνησαν ποιος θα είναι ο τσοπάνος.
    Αν κάνω λάθος θα αποδειχτεί στις επόμενες εκλογές…

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν κάνεις λάθος. Περιμένουν ουρά απ' έξω για να μπουν στο μαντρί...

      Delete
  2. Και δίπλα στο μεταρρυθμιστή είναι και η άλλη η καρακαλτάκα η μεταρρυθμίστρια...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η καρακαλτάκα είχε βρει από μικρούλα τον τρόπο να μη χάνεται ποτέ...

      Delete
  3. Ζηλεύω τους τουρκους που έχουν Ερντογάν...Ε,ρε νάχαμε και μεις έναν τέτοιον το 2009...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τον Ερντογάν κάποιοι τον ψηφίζουν. Αντίστοιχα, οι πανέξυπνοι Έλληνες ψηφίζουμε Ανδρέα Παπανδρέου, Σημίτη, Καραμανλή, ΓΑΠα και, οσονούπω, Σαμαρά... Σε μας είναι το πρόβλημα.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...