February 13, 2012

Απολογισμός



"Μεγαλούργησε" πάλι η κυβέρνηση με τους μηχανισμούς καταστολής και τους παρακρατικούς συνεργάτες τους.  Από τις 3 το μεσημέρι σε όλο το κέντρο είχαν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις. Σε κάθε γωνία της Σκουφά (για παράδειγμα) έβλεπες ομάδες μπάτσων ντυμένων σαν Ρόμποκοπ. Γύρω από το Σύνταγμα, έβλεπες ακροβολισμένα τα "παιδιά με τα μαύρα".  Η αστυνομία θα μπορούσε να τα ελέγξει πριν αρχίσει το πανηγύρι.  Δεν το έκανε, γιατί δεν υπήρχε άλλος να της δώσει το άλλοθι να διαλύσει την πολύ μεγάλη συγκέντρωση. Η φωτό τα λέει όλα. Οι παρακρατικοί βγάζουν τη στολή, αλλά όχι και τα παπούτσια της υπηρεσίας... Ο ορισμός της προβοκάτσιας, δηλαδή.

Το 2ο μνημόνιο ψηφίστηκε από 199 ανθρωπάκια. Ψηφίστηκε χάρη στη μεγαλειώδη κωλοτούμπα του Σα(χλα)μαρά. Αν ο Σα(χλα)μαράς είχε επιμείνει στην αρχική αντιμνημονιακή θέση του, το μνημόνιο δεν θα είχε ψηφιστεί, με τις δεδομένες διαρροές του ΜΠΑΤΣΟΚ. Το μνημόνιο 2 είναι νόμος της χώρας σήμερα, χάρη στη ΝΔ του Σα(χλα)μαρά. Έχουμε πλέον συγκυβέρνηση ΜΠΑΤΣΟΚ-ΝΔ. Πρόβα τζενεράλε για την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις επόμενες εκλογές. Η κοινοβουλευτική δύναμη των 2 κομμάτων μειώθηκε από τις διαγραφές (22 από το ΜΠΑΤΣΟΚ και 21 από τη ΝΔ) αυτών που δεν ψήφισαν το μνημόνιο. Στην ελληνική "δημοκρατία" οι βουλευτές που δεν ακολουθούν τις υποδείξεις του αρχηγού, διαγράφονται. Οι ανεξάρτητοι βουλευτές είναι πλέον 63!

Όταν καις το ΑΣΤΥ (έδρα του ΕΑΜ) και το ΑΤΤΙΚΟΝ, δεν έχεις αξίες, ή μυαλό, λειτουργείς σαν τον οδηγό του τανκ που μπήκε στο Πολυτεχνείο.  Αν δεν ίσχυαν αυτά, θα επέλεγες μια διαφορετική δουλειά.


Για όσους διαφωνούν με την άποψη ότι έχουμε χούντα, το επόμενο video:



Update 13.45
H αρχική φωτό της ανάρτησης αλλάχτηκε.  Όπως με ειδοποίησε ένας φίλος, δεν πρόκειται για Έλληνες αστυνομικούς, παρά τον σταυρό στο μπράτσο. Αντικαταστάθηκε από άλλη παλιότερη φωτό, που επιβεβαιώνει τον κοινό ενδυματολγικό κώδικα.

13 comments:

  1. Από ποιά χώρα είναι η φωτογραφία;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σωστή η παρατήρηση. Την άλλαξα. Απολογούμαι για την αβλεψία.

      Delete
  2. Την φωτογραφία την έβαλες για να βρούμε τις διαφορές;
    χμ!
    Λοιπόν,οι αρβύλες αυτού που είναι μπρούμυτα, δεν είναι γυαλισμένες.

    ReplyDelete
  3. Χάλια τα κάνατε, μπλόγκερς μπαχαλάκηδες!
    Είναι ντροπή να ψάχνεις τη συνομωσία πίσω από τη καταστροφή. Είσαι ευχαριστημένος τώρα που τα έριξες στη κυβέρνηση;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εκτός από την ανωνυμία, που την καταλαβαίνω, έχεις απάντηση γιατί η αστυνομία δεν συνέλαβε αυτούς τους τύπους, με το πρώτο μπουκάλι που πέταξαν; Αυτοί ήταν (πόσοι θες, 500-1000;) και η αστυνομία 6.000...

      Delete
  4. Αυτός ήταν ο ρόλος της κυβέρνησης από την αρχή. Και αυτό το πέτυχε, να περάσει τα νέα μέτρα. Από την άλλη, θεωρώ ότι η έξαρση της βίας ήταν αναμενόμενη. Μετά από τόση κρατική βία (ψυχολογική, σωματική και οικονομική) ήταν δεδομένες οι πράξεις αντι-βίας. Και δεν ήταν μόνο 40-50 άτομα, ώστε να μιλάμε για προβοκάτορες. Ήταν μια οργανωμένη ομάδα με στρατηγική και πλήρη σχεδιασμό.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η βία δεν ήρθε από τον πολύ κόσμο Δείμε, αλλά από αυτούς που η εξουσία "ψάχνει" 40 χρόνια και δεν μπορεί να τους βρει...

      Delete
  5. "Η βία δεν ήρθε από τον πολύ κόσμο Δείμε, αλλά από αυτούς που η εξουσία "ψάχνει" 40 χρόνια και δεν μπορεί να τους βρει..."

    Μα...θα μπορούσα να τους βρει μέσα από τα μισθολόγια.

    ReplyDelete
  6. εσυ τι εισαι ρε φιλε που δειχνεις την εμφανιση καποιου και νομιζεις οτι εβγαλες καποιο συμπερασμα. Εισαι σαν τις κατινες που λεν αυτος φοραει τρυπια μπλουζα πρεζακι ειναι. Ειναι επιχειρημα αυτο ρε γελοιε τυπε, να συγκρινεις τα ρουχα και να λες μπατσοι ειναι και αυτοι.Τι προβοκατορες και μλκ και πανηγυρια εσεις ειστε γαι τα πανηγυρια που σας φτηνουν και λέτε οτι βρεχει.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Πάρε την απάντησή σου ΕΔΩ

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...