February 20, 2012

Ο πολιτικά πολιτισμένος κόσμος της ΔΗΜΑΡ




"Oι διεθνείς συμβάσεις που υπογράφει η χώρα είναι δεσμευτικές όχι γιατί το ζητά η τρόικα, αλλά γιατί αυτό απαιτεί η διεθνής πραγματικότητα και λειτουργία στον πολιτικά πολιτισμένο κόσμο τα τελευταία 200 χρόνια τουλάχιστον".  Αυτή είναι δήλωση του Σ. Λυκούδη της ΔΗΜΑΡ, σε συνέντευξή του στο TVXS.

Αυτός ο πολιτικά πολιτισμένος κόσμος, απαιτεί βάσει συμβάσεων να του επιστραφούν τα δανεικά, δικαίως κατά τη ΔΗΜΑΡ. Τώρα αν με αυτά τα δανεικά κάποια μέλη του σάπιου πολιτικού συστήματος, στο οποίο ανήκουν Κουβέλης, Λυκούδης κι ο υπόλοιπος εσμός, θησαύρισαν, αυτό δεν ενδιαφέρει τη ΔΗΜΑΡ. Όπως δεν την ενδιαφέρει ότι κάποια πολλά δις από τα δάνεια δόθηκαν στις ήδη χρεοκοπημένες τράπεζες. Τι Κουβέλης, τι Παπακωνσταντίνου, τι Βενιζέλος, τρία σε ένα.

Ο στόχος για τη ΔΗΜΑΡ είναι να παραμείνουμε στο ευρώ και να επαναδιαπραγματευτούμε τις συμβάσεις προς αναπτυξιακή κατεύθυνση. Ακριβώς αυτό έλεγε και ο Σα(χλα)μαράς μέχρι πριν 2 μήνες. Πιστεύουν δηλαδή ότι το γεγονός πως τα μέτρα έχουν επιφέρει μια πρωτοφανή ύφεση, οφείλεται σε βλακεία ή λάθος των δανειστών. Και περιμένουν τον Κουβέλη να τους ανοίξει τα μάτια. Αν εν τω μεταξύ έχουμε εξαθλιωθεί όλοι, bad luck. Δεν δέχονται ότι τα μέτρα στοχεύουν στην εκποίηση του πλούτου της χώρας, δημοσίου και ιδιωτικού, έναντι πινακίου φακής.

Δεν είναι τυχαίο ότι η ΔΗΜΑΡ αποτελεί το ΚΑΠΗ του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο υποδέχονται με βαΐων και κλάδων όσους "ξερνάει" το ΠΑΣΟΚ.


Πηγή: TVXS

6 comments:

  1. Καλά μη νομίζεις ότι ισχύει το όνομα του κόμματος. Μάλιστα βλέπω και τις πιο νεοφιλελεύθερες θέσεις σε διάφορα fora.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το ξέρω ότι δεν ισχύει. Δηνάρ από το δηνάριο ήθελαν να το πουν, ως βλάχοι, αλλά έκαναν τον αναγραμματισμό κι έμεινε...

      Delete
  2. Απο τη στιγμή που τον έχουν επιλέξει ο κυρ Γιώργος και οι λοιποί διαπλεκόμενοι εχει ηδη μπει σε τροχια διακυβερνησης... Δυστυχώς!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το γέλιο θα πέσει, αν επαληθευθούν τα ποσοστά τους, όταν θα κληθούν να συγκυβερνήσουν με τους πιο Πασόκους από τους Πασόκους. Με το βαθύ ΠΑΣΟΚ.

      Delete
  3. Swell, πράγματι η διεθνής πραγματικότητα λέει οτι άμα υπογράψεις μιά σύμβαση, πρέπει να την τηρήσεις και αν αυτη η σύμβαση περιέχει τυχόν ρήτρες, και αυτές πρέπει να ισχύσουν εφ'όσον παραβιαστούν όροι της σύμβασης.
    Δεν ειπε κάτι καινούργιο ο Κουβέλης.

    Αυτο που παραλείπουν ΟΛΟΙ τους μα όλοι τους, είναι οτι επι δεκαετίες, τα κόμματά τους, πότε στο ενα κόμμα και πότε στο άλλο, οι περισσότεροι σε κάποιο κόμμα ήταν και είναι,
    τα κόμματα λοιπόν αν και έβλεπαν (1) ποιά ειναι η κατάσταση στην Ελλάδα, συντήρησαν και ανάθρεψαν το τέρας που πήγε και υπόγραψε διάφορες συμβάσεις διεθνούς ισχύος, και εσχάτως και τα Μνημόνια [σωτηρίας] -σωθήκαμε.

    (1) Το αν τα κόμματα έβλεπαν αλλά εθελοτυφλούσαν ή δεν έβλεπαν επειδη τα μέλη τους ήταν παντελώς άσχετοι, ειναι κατι που όπως και να το πάρεις, το ίδιο αποτέλεσμα έχει.

    Αυτη δε η ιστορία, να ψάχνουν και να βρίσκουν πάντα, πολιτική στέγη σε άλλους κομματικούς σχηματισμούς, άνθρωποι που αποδεδειγμένα απέτυχαν στην πολιτική, είναι το χειρότερο. Αντι να ιδιωτεύσουν πια, ζητάνε να ξαναπροσπαθήσουν. Αλλα θα μου πείς, πώς να ιδιωτεύσουν οταν δεν εχουν μάθει καμμια δουλειά άλλη εκτός απο το πολιτικαντιλίκι !

    Προσωπικά θέλω να παραιτηθούν δια βίου ΟΛΟΙ όσοι χρημάτισαν (sic) σε πολιτικές θέσεις την τελευταία 20ετία και βάλε. Να διαλυθούν όλα τα κόμματα αφού ξωφλήσουν τα εκατομμύρια που χρωστούν και να πάμε σε ενα καλό φορμάτ μπας κι ετσι γεννηθεί κατι νέο και πιο σωστό.

    Μα τι ζητάω τωρα....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τζονάκε, για την πραγματικότητα των επαχθών δανείων έχεις ακούσει τίποτα; Για τη δυνατότητα που έχεις σε αυτή την περίπτωση, της μονομερούς διαγραφής, έχεις ακούσει τίποτα; Κολυμπήθρα του Σιλωάμ (διάβαζε ΠΑΣΟΚ) είναι οι τύποι.

      Και format και re-boot χρειαζόμαστε, το θέμα είναι ότι ο μόνος που μπορεί να το κάνει είναι ο λαός. Αλλά...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...