March 18, 2012

Μια διαφορετική Αθήνα σήμερα


Τελείως διαφορετική είναι η Αθήνα σήμερα. Θυμίζει αυτήν του 1950, όπου εκτός από τα χαμηλά σπίτια και τους άδειους από αυτοκίνητα δρόμους, έβλεπες παντού κοπάδια προβάτων. Τα πρόβατα πήγαιναν κάθε μέρα για βοσκή στα χωράφια και μετά γύριζαν στις στάνες τους.  Σήμερα ξαναείδαμε στην Αθήνα πρόβατα να σπρώχνονται για να βγουν από τη στάνη και άλλα για να φτάσουν στο παχνί-κάλπη.



Η εμφάνιση τόσων πολλών προβάτων είχε και μια αρνητική συνέπεια. Την άσχημη μυρωδιά που κάλυψε όλη την πόλη. Το διαφορετικό που συνάδει και με τη σημερινή εποχή, είναι ότι τα πρόβατα πληρώνουν 2 ευρώ για να φάνε από την κάλπη. Το ποσό το εισπράττει ο βοσκός στον οποίον ανήκει η στάνη.


Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, επειδή λόγω κρίσης υπάρχει πείνα αποφάσισαν να δείξουν ένα κοινωνικό "πρόσωπο" κινητοποιώντας και τους μετανάστες. Έτσι θα δίνουν στον καθένα που ψηφίζει 5 ευρώ. Βεβαίως, κανείς δεν γνωρίζει πόσες φορές θα ψηφίσει ο κάθε μετανάστης, για να μαζέψει τα χρήματα που θέλει. Η δαπάνη θα είναι μεγάλη, αλλά γι' αυτά είναι γνωστό ότι "λεφτά υπάρχουν." Μ' αυτόν τον τρόπο ο βοσκός πιστεύει ότι στο τέλος θα έχει το μεγαλύτερο κοπάδι.


Στα εκλογικά κέντρα που πήγα, ο Μ.Ο. ηλικίας των ψηφοφόρων ήταν 70φεύγα και πολλοί ήταν υποβοηθούμενοι.  Υπήρξαν και κάποιοι κακεντρεχείς που είχαν τοιχοκολλήσει έξω από το Ε.Κ. της Κυψέλης αυτή την αφίσα:


2 comments:

  1. 200.000 πρόβατα πόσα πάνε στην πιάτσα; Αλλά είπαμε, Κεμάλ, ο κόσμος μπορεί να αλλάξει τελικά, αλλά οι 200.000 δεν αλλάζουν με τίποτα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δείμε, του πασόκου το κεφάλι μυαλό δεν σηκώνει, πάρτο απόφαση. Και δυστυχώς, φαίνεται ότι είναι περισσότεροι από 200.000 χιλιάδες. Το ανάδελφον που έγινε ανεγκέφαλον...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...