March 26, 2012

Αποφράδα μέρα


 
Αποφράδα μέρα, πολύ χειρότερη και από την 29η Μαΐου 1453 όταν αλώθηκε η Κωνσταντινούπολη, αποδείχτηκε το Σάββατο 24 Μαρτίου 2012. Αυτή τη μέρα διάλεξε για να ανακοινώσει την απόφασή του ν' αποσυρθεί ο Πάγκαλος. Ο ογκόλιθος της πολιτικής. Ο θεμελιωτής της δημοκρατίας, όπως ο παππούς του, αλλά και του δημοκρατικού διαλόγου και της διαλεκτικής. Ο εκφραστής του μεστού λόγου στην πολιτική. Ο άοκνος μαχητής του νεποτισμού που κατατρύχει την Ελλάδα.

Ο ογκόλιθος της πολιτικής Πάγκαλος συνέβαλε με τον Α. Παπανδρέου ώστε να ζήσουμε τα "μεγαλεία" των Τσοχατζοπουλαίων του ΠΑΣΟΚ. Ο θεμελιωτής της δημοκρατίας δεν είχε ποτέ πρόβλημα με την αστυνομική καταστολή των διεκδικήσεων των εργαζομένων.  Συχνά δε αποζητούσε και μεγαλύτερη καταστολή. Ήταν άνθρωπος του διαλόγου και της διαλεκτικής επιπέδου "εσύ σκάσε", όταν διαφωνούσε μαζί σου.  Είχε μεστό λόγο "μαζί τα φάγαμε", που δύσκολα τον ξεχώριζες από το χυδαίο. Πάλεψε με το νεποτισμό κατεβάζοντας τη γυναίκα του ως υποψήφια δήμαρχο.  

Η μεγαλύτερη συμβολή του Πάγκαλου είναι η διαπίστωση που έκανε σήμερα, μετά από 32 χρόνια στην πολιτική, ότι το πολιτικό σύστημα είναι διεφθαρμένο. Του πήρε 32 χρόνια αλλά στο τέλος το κατάλαβε: Το πολιτικό σύστημα πλάστηκε κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν των υπηρετών του...

6 comments:

  1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Κλειστό θα παραμείνει το Σύνταγμα για την επομένη εβδομάδα προκειμένου να αποσυρθεί ολόκληρος ο Πάγκαλος.

    Παρακαλούνται οι συνάδελφοι κάτοχοι φορτηγών και γερανοφόρων οχημάτων (νταλικέρηδες – γερανοφόροι) να βοηθήσουν στη διαδικασία της απόσυρσης.
    Όλοι μαζι μπορούμε!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Θα είναι εντυπωσιακή επίδοση, αν καταφέρουν να το κάνουν μέσα σε μια βδομάδα μόνο...

      Delete
  2. Στα τσακιδια! Αντε να παιρνουν κι αλλοι σειρα!

    ReplyDelete
  3. Στα τσακίδια κι ακόμα παραπέρα θα έλεγα. Ήδη τον ακολουθεί ο Ξυνίδης κι έπονται οι υπόλοιποι κηπουροί του ΓΑΠα. Θα αναλάβουν τον κήπο στο Καστρί.

    ReplyDelete
  4. Η αποχώρησή του αποδεικνύει και την ένταση του κινήματος των πολιτών και την κούρασή τους από τους υπεύθυνους πολιτικούς για την κατάντια μας και την πτώση του ΠΑΣΟΚ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σωστά Δείμε. Ήταν ατυχής η προσπάθειά του να μας πείσει ότι τώρα αντιλήφθηκε τη σαπίλα του εσμού του.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...