April 13, 2012

Γιατί βρε Αλέκα...


Ο στόχος του ΚΚΕ, είπε η Αλέκα, είναι να συντριβούν στις εκλογές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Λες και δεν θα βρεθούν αμέσως μετά οι πρόθυμοι να τους στηρίξουν και να σχηματίσουν κυβέρνηση μαζί τους για να συνεχίσουν την ίδια πολιτική που, με όρους ΚΚΕ, κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Λες και το ΚΚΕ, όντας στην αντιπολίτευση έστω κι ενισχυμένο, θα μπορέσει να κάνει κάτι για τα νέα μέτρα που θα έρθουν τον Ιούνιο. Πιθανότατα θα περικυκλώσει πάλι τη Βουλή, απέναντι στους εργαζόμενους για να διασφαλίσει την απρόσκωπτη είσοδο των βουλευτών στο κοινοβούλιο για να καταψηφίσουν τα νέα μέτρα!  Αυτή τη δήλωση είχε κάνει η Αλέκα τον Ιούνιο, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τη φοβερή εικόνα το ΚΚΕ να προστατεύει τη Βουλή.

Τώρα δεν είναι Ιούνιος. Σε 23 μέρες έχουμε εκλογές. Στις 6 Μαΐου έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να τελειώσουμε μια και καλή αυτό το πολιτικό σύστημα που μας έφερε εδώ. Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια νέα ελπίδα στο χειμαζόμενο λαό. Να τον πείσουμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος, πέρα από τα μνημόνια της Μέρκελ και του εσμού των κομμάτων που την υποστηρίζουν. Μνημόνια που μας οδήγησαν στο 1,1 εκατομύρια ανέργους, στους χιλιάδες άστεγους και πεινασμένους. Μνημόνια που το μόνο που προιωνίζονται είναι η συνέχιση της ίδιας, αν όχι χειρότερης, πολιτικής.

Ο άλλος δρόμος είναι αυτός της συνεργασίας της Αριστεράς. Συνεργασία που συνεχίζει να απορρίπτει η Αλέκα. Την επόμενη μέρα των εκλογών, αν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σχηματίσουν κυβέρνηση, πιστεύω ότι το ΚΚΕ θα βρεθεί στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας του, μετά τη Βάρκιζα.

Μόνο θλίψη προκαλεί η στάση της Αλέκας, μέρα που ΄ναι...


7 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. α) Η ΔΗΜΑΡ είναι αριστερά, όσο εγώ είμαι ο Μ. Αλέξανδρος. Αρριβίστες υπάρχουν, δυστυχώς, παντού και πάντοτε.

      β) Δεν ήταν διασπασμένη μόνο γιατί δεν υπήρχε ανάγκη. Υπάρχει και το σύμπλεγμα της πρωτοκαθεδρίας, της εξουσίας στο μικρόκοσμό μου.

      γ) Έστω ότι το ΚΚΕ έχει τη μεγαλύτερη απήχηση στον κόσμο. Απ' ότι γνωρίζω στην πρόταση συνεργασίας δεν ετέθη θέμα ποιός πάει πού.

      δ) Ο στόχος είναι η εξουσία, την οποία μέσα σε ένα κοινοβουλευτικό (έστω κατ' όνομα) καθεστώς, την κατακτάς μεσω της κυβέρνησης.

      Delete
    2. Κάνεις μέγα λάθος αν νομίζεις πως κατακτώντας την κυβέρνηση κατέκτησες και την εξουσία!
      Λανθασμένες εκτιμήσεις οδηγούν σε λανθασμένους χειρισμούς και πρακτικές!

      Delete
  2. α) θεωρεις οτι ειναι αριστερα η δημαρ πχ;
    για να μην πω για αρκετα απο τα στελεχη του συριζα, κυριως του συνασπισμου...
    (τους πασοκους που το 2009 κατεβηκαν με το γαπ και τωρα το γυριζουν, δεν μπορω να τους εχω καμια εμπιστοσυνη)

    β) η αριστερα ειναι διασπασμενη εδω και 20 χρονια, μεχρι τωρα γιατι δεν υπηρχε αναγκη για ενωμενη αριστερα και τωρα καποιοι κανουν αμαν και πως;

    γ) επειτα, και εκλογικα να το δουμε το κκε ειναι που εχει τη μεγαλυτερη απηχηση στον κοσμο. Αρα μηπως προς τα κει επρεπε να πανε οσοι πραγματικα ζητουν ενοτητες και οχι το αντιστροφο;

    δ) ειναι το παν η κυβερνηση ή ο στοχος πρεπει να ειναι η εξουσια;

    σημειωση: δεν υποστηριζω κανενα απο τα δυο αυτα κομματα.

    ReplyDelete
  3. Για το μικρομεγαλισμο του κκε θα συμφωνησω σε γενικες γραμμες, αν και κατα τη γνωμη μου ιστορικα εχει δικαιωθει ηδη οσον αφορα τις θεσεις του για την ΕΕ πχ.

    Το κκε απανταει οτι δεν συμφωνει με το δρομο που υποστηριζει ο συριζα.

    Αλλο η εξουσια και αλλο η κυβερνηση, ας μη συζηταμε τα αυτονοητα.


    Το μονο το οποιο κατα τη γνωμη μου θα επρεπε να γινει ειναι μια συζητηση εφ' ολης της υλης μεταξυ τους και χωρις προαπαιτουμενα. Για το οτι δεν γινεται αυτο, κατα τη γνωμη μου ευθυνες εχουν ολοι τους.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το ΚΚΕ κάνει κριτική σ' αυτά που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία συχνά δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Διαστρεβλώνει, δηλαδή, τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

      Delete
  4. ΦΟΒΕΡΗ ΦΩΤΟ

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...