April 2, 2012

O Βενιζέλος σε ρόλο Θ. Αγγελόπουλου...



Σαν άλλος Αγγελόπουλος, σαν άλλος σκηνοθέτης παγκόσμιας εμβέλειας, ο Βενιζέλος σκηνοθέτησε το πρώτο προεκλογικό σποτ του ΠΑΣΟΚ, διάρκειας 12 λεπτών, για να ταιριάζει με τα κιλά του! Παρουσιάζει την ιστορία από το 2008, όπου εμμέσως πλην σαφώς, ρίχνει ευθύνες για την κρίση στη ΝΔ και τον ΓΑΠα. Ο ίδιος αποκαλύπτεται ως ο σωτήρας που θα μας σώσει, αγνοώντας το πολιτικό κόστος. Το σποτ έχει τη λογική των ταινιών που έφτιαχναν ο Χίτλερ για εσωτερική κατανάλωση και η Χούντα με τα Επίκαιρα. 

Στο πλαίσιο αυτής της λογικής, στο σποτ δεν γίνεται αναφορά για τη συμμετοχή του Βενιζέλου στη κυβέρνηση του ΓΑΠα ως υπουργού Εθνικής Άμυνας, όταν η χώρα πήγαινε από τη μία αποτυχία στην άλλη και η οικονομία από τη μία καταστροφή στην επόμενη. Ούτε αναφέρεται η άμεση συμφωνία του Βενιζέλου με την ιδέα του δημοψηφίσματος που είχε ο ΓΑΠας, που ξεσήκωσε όλους τους Ευρωπαίους. Εκτός της πλοκής έμειναν και οι συνέπειες που είχε αυτή η "θαυμαστή" πολιτική του Βενιζέλου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών, στους ανθρώπους. Με το εκατομμύριο και βάλε ανέργους, με τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, με τους δεκάδες χιλιάδες αστέγους, με τις αυτοκτονίες, με τη διαλυμένη Υγεία και Παιδεία.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν ο τίτλος του προεκλογικού σποτ θα είναι "Το βλέμμα του Βαγγέλη" ή "Ταξίδι στο Μαξίμου".  Σύμφωνα με πληροφορίες, δημιουργήθηκε και μια δεύτερη βερσιόν του σποτ, με αγγλικούς υπότιτλους για τον ΓΑΠα. Αυτή θα προβληθεί και στο διαγνωστικό τμήμα του Bollywood.

6 comments:

  1. Ανησυχώ και μαζί αναρωτιέμαι: Πιστεύει ότι είμαστε ηλίθιοι ή θεωρεί πως είναι τόσο έξυπνος ώστε στο τέλος θα καταφέρει να μας ξεγελάσει;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ένας συνδυασμός και των δύο είναι...

      Delete
  2. Καλά το πάει ο Μπένι... Μπορεί να μην έχει πολιτικό μέλλον αλλά θέση κομπάρσου θα βρεί σε καμιά χολιγουντιανή παραγωγή με βόδια και καουμπόηδες... Τώρα τί ρόλο θα παίζει, είναι προφανές!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πολύ καλό το σενάριό σου Constantine!

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...