April 23, 2012

Αλέκα über alles!


"Μόνη λύση για μετά τις εκλογές η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.  Να δεχτώ πως μια κυβέρνηση που δεν είναι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ θα δώσει χαρά στο λαό αλλά πόσο θα κρατήσει; Για μας δεν έχει καμμία σημασία αν πρώτο κόμμα στις εκλογές θα έρθει το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ."
Έκανε και κριτική στον ηγέτη του Μετώπου της Αριστεράς στη Γαλλία, τον Μελανσόν, για την απόφασή του να στηρίξει στο δεύτερο γύρο τον Ολάντ. "Θυμίζω τον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών, όταν οι πάντες ψήφιζαν Σιράκ για να μη δυναμώσει ο Λεπέν. Σήμερα, καλούνται από την αριστερά, όπως λέγεται, της Γαλλίας, να ψηφίζουν Ολάντ για να μην έρθει ο Σαρκοζί. Με αυτή τη λογική, το κίνημα θα είναι πάντα ηττημένο και ιδιαίτερα σε μια περίοδο κρίσης όπου απαιτείται η εκτίναξη του εργατικού λαϊκού κινήματος προς τα μπρος."
Άρα κατά την Αλέκα, είναι προτιμότερο να έχουμε ένα ενισχυμένο ΚΚΕ και κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που θα μας πηδάει, παρά  ενισχυμένο πλειοψηφικό μέτωπο της Αριστεράς που θα καθορίσει τις εξελίξεις μετά τις εκλογές. 
Πάνω απ' όλα το ΚΚΕ. Και πάνω από το ΚΚΕ η Αλέκα!
  

4 comments:

  1. Μα η Αλέκα το ξαναείπε: ας δούμε και το ανάποδο. Θέλουμε μία αντιπολίτευση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ;. Δηλαδή, γιατί να κοιτάμε την κυβέρνηση, όταν μπορούμε να βλέπουμε την αντιπολίτευση;

    σ.σ. το σκιτσάκι είναι όλα τα λεφτά.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έχω αρχίσει να σκέφτομαι ή ότι το έχει χάσει ή ότι έπεσε η ίδια σε αυτά που έλεγε στους νέους ν' αποφύγουν...

      Delete
  2. Ρε μπας και τώρα στα γεράματα η Αλέκα μας από εγκάθετη της άλλοτε ΕΣΣΔ έγινε τσιράκι της (εκ της Ανατ. Γερμανίας ) Μέρκελ και γι αυτό αμολάει τη μια κοτσάνα μετά την άλλη?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Την παρακολουθείς στο enikos.gr; Μεγαλείο αξέχαστο...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...