May 7, 2012

Ώρα για ταμείο


 
Οι χαμένοι: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κυρίως και δευτερευόντως το ΚΚΕ. Το ΛάΟΣ επίσης. Τα δύο πρώτα κόμματα πλήρωσαν την πολιτική τους, το ΚΚΕ την εμμονή του. Το ΛάΟΣ πλήρωσε τις κωλοτούμπες και τις διαρροές βουλευτών του στη ΝΔ και τον ανταγωνισμό από τη συγγενική ΧΑ. Χαμένα και τα ΜΜΕ της διαπλοκής.

Οι κερδισμένοι: ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ, ΧΑ. Για την επιτυχία της Χρυσής Αυγής, χάσαμε όλοι. Αξιοσημείωτη η επίδοση των Οικολόγων Πράσινων, της ΔΡΑΣΗΣ και της πρωτοεμφανιζόμενης Δημιουργία Ξανά. Αθροιστικά, τα κόμματα που μένουν εκτός Βουλής συγκεντρώνουν το 19%! Αυτό σημαίνει ότι ένας στους πέντε ψηφοφόρους ψήφισε και δεν εκπροσωπείται στη Βουλή.

Τα ξένα ΜΜΕ βλέπουν χάος με το αποτέλεσμα των εκλογών. Όταν κυβερνούσαν οι φίλοι και συνοδοιπόροι του κάθε Τσοχατζόπουλου, τα ξένα ΜΜΕ έβρισκαν τα πράγματα υπέροχα...

Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ανέλπιστη και πέρα από κάθε προσδοκία. Ο Τσίπρας θα είναι ο δεύτερος αρχηγός που θα πάρει τη διερευνητική εντολή από τον Παπούλια. Το ΚΚΕ έχει την ευκαιρία για μια νέα Βάρκιζα...

Σε κάθε περίπτωση, έξοδος από την κρίση με το ευρώ δεν θα υπάρξει. Έχουμε και λέμε λοιπόν: Τέλος στα μνημόνια, έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ, λογιστικός έλεγχος του χρέους. Ακούς Αλέξη;


9 comments:

  1. Δυστυχώς όμως τα άλλα κόμματα που βγήκαν έχουν κάνει το ευρώ ιδεολογία τους και έχουν παραμυθιάσει χοντρά τον κόσμο.

    ReplyDelete
  2. Χάος δέν είδαν ακόμη.. έρχεται..

    στις επόμενες εκλογές που κι αυτές έρχονται..

    ReplyDelete
  3. Αντι σχολίου, σε παραπέμπω στην ανάρτησή μου, εκει λεω οσα είδα κι οσα σκέφτομαι.
    Πάντως το ερώτημα εντός ευρώ ή εκτός θα ζητάει την μεγαλύτερη και πιο δύσκολη απάντηση πριν πιάσουμε ντάλα καλοκαίρι.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Την έχω διαβάσει Τζονάκε την ανάρτησή σου και τοποθετήθηκα. Το ερώτημα εντός ή εκτός από το ευρώ δεν απαιτεί δύσκολη απάντηση. Τουλάχιστον για πάρα πολλούς οικονομολόγους, που όλοι τους τάσσονται υπέρ της εξόδου.

      Βεβαίως, οι φωστήρες πολιτικοί που έχουμε, προσποιούνται ότι δεν το καταλαβαίνουν, εξυπηρετώντας ίδια συμφέροντα...

      Delete
  4. Έχουμε και λέμε λοιπόν: Τέλος στα μνημόνια, έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ, λογιστικός έλεγχος του χρέους.
    προσθέτω:
    ισότιμη κατανομή των βαρών, έλεγχος και κατάσχεση περιουσιών που έγιναν σε μια βουλευτική "νύχτα", Νέος εκλογικός νόμος προσαρμοσμενος προς το αναλογικότερο και κατάργηση βουλευτικής ασυλίας και παραγραφών!

    ReplyDelete
    Replies
    1. E, να προσθέσω κι εγώ το κατιτίς μου:

      Αποκατάσταση αποδοχών χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ανέργους.

      Delete
  5. Η επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να περιχαρακωθεί γιατί αρκεί μια τόση δα μαλακία για να σκορπίσει στους 5 ανέμους στις επόμενες αναπόφευκτες εκλογές του Ιουνίου.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Συμφωνώ μέχρι κεραίας Λύκε. Και μάλιστα με δεδομένη τη προσπάθεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους να αλλάξουν αυτή την τάση που φάνηκε στις εκλογές.

      Delete
  6. Το ΚΚΕ στη Βάρκιζα βλέπει μόνο την έναρξη του εμφυλίου...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...