May 8, 2012

Πόλεμος!


 
Ένα βρώμικο πόλεμο έχουν ξεκινήσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. Στην προσπάθειά τους να διασωθούν οι δύο ηγέτες από την εσωτερική αντιπολίτευση, που θα αντιμετωπίσουν πολύ σύντομα μετά τα αποτελέσματα που είχαν στις εκλογές τα δύο κόμματα. Και στην άρνηση, επί της ουσίας, να συνεργαστούν και να χάσουν την πρωτοκαθεδρία. Ο στόχος είναι να χρεωθεί στο ΣΥΡΙΖΑ η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης και η αναγκαστική προσφυγή σε νέες εκλογές. Που, θεωρητικά, κανείς από τους δύο δεν θέλει.

Είναι σαφές ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ εμμείνει στις θέσεις του, όπως επιβάλλεται να κάνει, δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση. Η διερευνητική εντολή που θα δοθεί σήμερα στον Τσίπρα, θα επιστραφεί αχρησιμοποίητη. Για να την παραλάβει το ΠΑΣΟΚ κι ο Βενιζέλος και να κάνουν τις αριθμητικές ασκήσεις τους. Και θα έχει τα ίδια αποτελέσματα. Γιατί με τη δεδομένη πολιτική που τα δύο κόμματα ακολούθησαν τα τελευταία δύο χρόνια, δεν υπάρχει κανείς που να δέχεται να συνεργαστεί μαζί τους και να χρεωθεί (και) αυτός τις υπογραφές που έβαλαν στα δύο μνημόνια και τη δεύτερη δανειακή σύμβαση. Συμφωνίες και πολιτικές που μας έφεραν σε αυτό το "ζηλευτό" σημείο. Ανεξάρτητα αν ισχυρίζονται ψευδώς ότι τώρα θέλουν να τα αλλάξουν...

Στο video που ακολουθεί εμφανίζονται στιγμιότυπα από τη χθεσινή συνάντηση του Σα(χλα)μαρά με τον Βενιζέλο.

4 comments:

  1. Μη μπαίνεις στη λογική της κοινοβουλευτικής αριθμολογίας. Ας σημειώσουμε αφοριστικά ότι δημοσιογράφοι και πολιτικοί ακόμα δεν κατάλαβαν το μήνυμα των εκλογών. Μένουν κολλημένοι στις κομματικές υποταγές των βουλευτών και το αρχηγικό μοντέλο που υπήρχε μέχρι πριν τις εκλογές. Όποιος αντιλήφθηκε το μήνυμα των εκλογών, θα έβλεπε ότι ο λαός θέλει μιας αριστερής πολιτικής κυβέρνηση με κάθε βουλευτικό στήριγμα πέρα από κομματικές γραμμές.

    Οι δημοσιογράφοι προσπαθούν να δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε ανέξοδα και δημαγωγικά. Και δε θέλουν να παραδεχτούν ότι τα νούμερα που δε βγαίνουν (με την πιστή κομματική υποταγή των βουλευτών) δεν αποτελούν πρόβλημα του Τσίπρα, αλλά τον πριμοδοτούν (όπως και τόσους μήνες που τον κατηγορούσαν και έφτιαχναν το αντισυστημικό του προφίλ). Από την άλλη, ως αριστερός ο Τσίπρας κάνει κάτι που ξεχνούν όλοι οι πολιτικοί της τηλεόρασης. Αφουγκράζεται τη λαϊκή επιθυμία, τη δυναμική της κοινωνίας που θέλει να συνεργαστούν κόμματα της αριστεράς με κάθε στήριξη, αλλά σε μια αριστερή κυβέρνηση με μια αριστερή ατζέντα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εντάξει, να μη μπω στη λογική της κοινοβουλευτικής αριθμολογίας. Και το Σύνταγμα, που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το έκαναν κουρελόχαρτο, τί να το κάνω που ορίζει το 50+1;

      Σε ό,τι αφορά τον Τσίπρα συμφωνώ ότι ακούει τον κόσμο. Δεν είμαι σίγουρος για το τι θέλει ο κόσμος...

      Delete
  2. Γελοιοποιούν την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ-ΑΕροψεκασμένοι.
    Και ποιός νομίζετε ότι θα χάσει;
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Ο Πρόεδρος του 1ου κόμματος, παίρνει διερευνητική εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση, σε μια από τις πιό κρίσιμες καμπές της ιστορίας της χώρας. Τηλεφωνεί στο 4ο σε ψήφους κόμμα, για να κανονίσει ραντεβού.
    Εκεί το τηλέφωνο, το σηκώνει ένας ηθοποιός, ο οποίος κάνει πλακίτσα και επικαλείται έναν άσχετο ως διευθυντή του κόμματος, που πήγε για δουλειές και "δεν μπορεί να μιλήσει".

    Αν ξανάπαιρναν από τη ΝΔ, ο Χαϊκάλης, θα τους έλεγε..."δεν είναι εδώ ο Καμμένος, πήγε για χέσιμο" !
    Κι αυτό το πράγμα, αυτός ο "νέος πολιτικός πολιτισμός" ενθουσιάζει τους οπαδούς του τέταρτου κόμματος, που διεκδικεί κυβερνησιμότητα!
    Πάτος...

    Ο αρχηγός του δεύτερου κόμματος, παίρνει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διερευνητική εντολή και σπεύδει αυθημερόν, να ζητήσει από τους δύο αρχηγούς, των οποίων την ψήφο χρειάζεται -και του τη δίνουν!- να στείλουν επιστολή στους Ευρωπαίους ηγέτες, με την οποία θα δηλώνουν ότι δεν θα τηρήσουν αυτά για τα οποία υπέγραψαν πριν από 3 μήνες, τις δύσκολες εκείνες νύχτες του χειμώνα, που παιζόταν η άτακτη χρεοκοπία !!

    Να στείλουν επιστολή στην οποία θα γράφουν "είμαστε καραγκιόζηδες" !
    Φυσικά μέσα σε τρείς μήνες οι Έλληνες ξέχασαν όλους τους κινδύνους και κάνουν ...πλακίτσες.

    Αντε να δούμε ποιός θα την πληρώσει στο τέλος.
    Εσείς, ποιός νομίζετε;
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Για ρίχτε μια ματιά στον καθρέφτη....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aν συγκρίνεις τον Καμμένο με τον Τσίπρα, έχεις πρόβλημα ορισμών.

      Αν θεωρείς ότι η αλλαγή πολιτικής από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, την οποία ανήγγειλαν προεκλογικά, είναι λάθος, τότε σε χαρακτηρίζει άγνοια.

      Αν νομίζεις ότι μας έφεραν την Τρόικα για να πληρώνονται μισθοί και συντάξεις και όχι τα προηγούμενα δάνεια, είσαι θύμα των ψεμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...