May 9, 2012

Έχει ρεύμα...



Κάποιος άφησε ανοιχτό το παράθυρο κι έχει ρεύμα. Αυτοί που είναι στο ρεύμα άρχισαν να έχουν κρυάδες. Οι κρυάδες τους χάλασαν τη διάθεση. Κι όσο περνούσαν οι ώρες κι αυτοί έμεναν στο ρεύμα, τα πράγματα δυσκόλεψαν. Οι άνθρωποι πανικοβλήθηκαν. Τώρα περισσεύουν οι τζάμπα μάγκες και οι "είδοντες αίφνης το φως το αληθινόν."

Οι Βενιζέλος και Σα(χλα)μαράς θυμήθηκαν μετά την εκλογική πανωλεθρία, ότι θα έπρεπε να έχουν διαπραγματευτεί τα μέτρα που μας επέβαλαν και οδήγησαν στην ύφεση του 7%. Έλα όμως που η Μέρκελ για να προλάβει τον Holland, δηλώνει σε κάθε ευκαιρία ότι "η συνταγή της λιτότητας είναι δεδομένη και δεν αλλάζει."  Παρ' όλα αυτά οι δύο πιέζουν τον Τσίπρα να σχηματίσει κυβέρνηση και να διαπραγματευτεί αυτός με την Τρόικα. Θεωρούν ότι αν χρεωθεί και ο Τσίπρας την Τρόικα, τα κόμματά τους θα ανακάμψουν ως βεριτάμπλ τροϊκανά.

Λογαριάζουν πάλι χωρίς τον ξενοδόχο. Την πρώτη φορά, ξενοδόχος ήταν ο λαός. Νόμιζαν ότι θα τους επιβράβευε παρά την εξαθλίωση στην οποία τον οδήγησαν. Τώρα πιστεύουν ότι ο Τσίπρας έχει την ίδια εμμονή με αυτούς για το αξίωμα του πρωθυπουργού.

Αρνούνται να καταλάβουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που πάνω απ' όλα βάζουν την ηθική και τους άλλους ανθρώπους. Αλλά πως να το καταλάβουν όταν στα κόμματά τους φιλοξενούν υποκείμενα σαν τον Τσοχατζόπουλο και τον Παυλόπουλο...

4 comments:

  1. Άντε μπράβο, πες το. Νομίζουν ότι ο Τσίπρας θέλει σώνει και καλά να γίνει πρωθυπουργός... Ποντάρουν στη φιλοδοξία του. Να το όνειρό του έγινε πραγματικότητα ήδη. Έφερε την Αριστερά εκεί που κανείς δεν την έφερε ακόμα κι όταν ήταν ενωμένη...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αποτελεί τεράστιο πρόβλημα, το να κρίνει κανείς τους άλλους με βάση τον εαυτό τους. Σ' αυτό την "πάτησαν"...

      Delete
  2. Επειδή μάλλον δεν κατάλαβαν τι τους είπε ο λαός στις 6 του Μάη προβλέπω στις επόμενες εκλογές (οσονούπω) να τους το υπενθυμίσει, με μονοψήφια ποσοστά αυτή τη φορά.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χριστό δεν κατάλαβαν οι τύποι. Βέβαια, μπορεί να προσποιούνται ότι δεν κατάλαβαν, γιατί φοβούνται για τις καρέκλες τους.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...