May 10, 2012

Πρώτα βγαίνει η ψυχή...


 
Δεν μπορούν ακόμα να χωνέψουν την επιτυχία του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πιστεύουν ότι δεν έπεσε στην παγίδα σχηματισμού κυβέρνησης με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτό έβαλαν μπροστά τα μεγάλα μέσα: 

"Το μεγαλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον αντίπαλό σου είναι να τον υποτιμήσεις. Το έκαναν ΠαΣοΚ και Νέα Δημοκρατία πριν από τις εκλογές. Το κάνουν και μετά. Με τον Αλέξη Τσίπρα... Ναι, ο Αλέξης Τσίπρας είναι λαϊκιστής. Θα έπρεπε πρωτίστως γι’ αυτό να τον υπολογίζουν σοβαρά οι «άλλοι», οι πρωτομάστορες του είδους. Ομοιος ομοίω αεί πελάζει... Ναι, αν υποθέσουμε ότι θα κάνει όσα λέει, η χώρα θα πάει άλλα 50 χρόνια πίσω. Με τη διαφορά πως αυτό συνέβαινε και έως τώρα – από τους «άλλους». Ναι, αφήνει στελέχη του να λένε δεξιά και αριστερά μπαρούφες, όταν δεν τις λέει ο ίδιος. Δεν είμαι σίγουρος ότι δεν το κάνει επίτηδες – όσο βλέπει ότι το αποτέλεσμα τον «δικαιώνει». Ναι, ο Αλέξης Τσίπρας είναι αδίστακτος, αμοραλιστής. Το γνωρίζουν πολύ καλά πρώτα εκείνοι που τον βοήθησαν να αναδειχθεί, τέως και νυν σύντροφοί του. Διότι ο Τσίπρας είναι σίγουρα εκείνος που κατάφερε καλύτερα από κάθε άλλον να «πιάσει» (και να εξαργυρώσει) το νόημα της εποχής. Να δώσει στην «κινούμενη άμμο» εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων μια ελπίδα – πιθανότατα απατηλή, αλλά έτσι δεν γινόταν πάντα;"

Αυτά γράφει, μεταξύ άλλων, το σημερινό ΒΗΜΑ. Για τη Χρυσή Αυγή που έβαλαν στη Βουλή οι κατά καιρούς εκλεκτοί του με την πολιτική τους, όπως ο Βενιζέλος και ο Χρυσοχοΐδης, ούτε κουβέντα... Γι' αυτό ο κόσμος δεν μπορεί πλέον να ξεχωρίσει αν μια εφημερίδα είναι των αδελφών Κουρή ή κάποιου άλλου. Μπορεί να πέθανε αυτός που του τα 'σπρωχνες, τη συνήθεια όμως δεν τη ξέχασες...

8 comments:

  1. Το ΒΗΜΑ εδω και πολλά χρόνια το έχω κόψει, ουτε οταν ειναι κρεμασμένο στα περίπτερα δεν κοιτάω καν να δω τι γράφει. Ο λόγος, αυτός ακριβώς που λες. Η Αυριανή σε κυριλέστερη βερσιόν.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εγώ Τζονάκε έχω κόψει τις εφημερίδες πολύ καιρό. Να 'ναι καλά το διαδίκτυο...

      Delete
  2. Συγνώμη, αλλά το φύλλο είναι της Κυριακής των εκλογών;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όχι, αλλά δεν το λέω. Άλλωστε, είναι ικανοί ακόμα και γι' αυτό...

      Delete
  3. Δεν ξέρω αν ο Αλέξης κάνει όσα λέει, η χώρα θα πάει άλλα 50 χρόνια πίσω, πάντως το ΠΑΣΟΚ μ΄αυτά που έκανε πήγε μόνο του 38 χρόνια πίσω και θα πάει ακόμα πιο πίσω αν ξαναγίνουν εκλογές.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μα γι' αυτό Λύκε προσφέρουν μέχρι και πίπες δωρεάν για να μη γίνουν εκλογές. Ο Μπέννυ χαρακτήρισε την επιστροφή στο ποσοστό εκκίνησης του ΠΑΣΟΚ το 1974, πραγματική αναγέννηση του κόμματος! Και τα δέντρα χειροκρότησαν...

      Αν πάντως μας προέκυπτε πάλι Βενιζέλος (κούφια η ώρα) εγώ θα έψαχνα να βρω το DKW που είχε ο πατέρας μου το 50...

      Delete
  4. Θα πατούσα το link για να διαπιστώσω ποιος 'συνάδελφος' έγραψε το καθ'υπαγόρευση συκοφαντικό κείμενο, αλλά δεν το πράττω προκειμένου να μην προσθέσω επισκεψιμότητα στο site της φυλλάδας.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Στέλιος Σοφιανός, ο υποψήφιος για το Πούλιτζερ...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...