May 27, 2012

Παραλήρημα Βενιζέλου



Ένα μεγάλο παραλήρημα ήταν τα όσα ανέφερε ο Βενιζέλος στη συνέντευξη που έδωσε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ της Ιπποκράτους. Έχοντας δίπλα του την αειθαλή Φώφη. Μιλούσε ως να μην είχε συμμετάσχει στις κυβερνήσεις των δύο τελευταίων ετών. Ως όλοι οι Έλληνες να έχουν IQ χαλικιού. Είπε μεταξύ άλλων:

"Στις εκλογές της 6ης Μαΐου, οι Έλληνες ψήφισαν με θυμό, με οργή, με αγανάκτηση, με τάσεις εκδίκησης. Τώρα έχουν εκτονωθεί". Πιστεύει ότι οι Ελληνες εκτονώθηκαν γιατί τα πράγματα έχουν αλλάξει. Κατ' αρχήν οι υπαίτιοι αυτής της κατάστασης είναι όλοι στη φυλακή. Όλα τα δυσβάστακτα μέτρα έχουν ακυρωθεί και αποκαταστάθηκαν μισθοί, συντάξεις κι επιδόματα στα προ των μνημονίων επίπεδα.

Παρουσίασε το ΠΑΣΟΚ ως συνέχεια της ελληνικής ιστορίας από τον Καποδίστρια, στον Τρικούπη, τον Πλαστήρα, και τον Ελ. Βενιζέλο μέχρι τον Ανδρέα Παπανδρέου! Παρουσίασε τον Πατριάρχη της διάλυσης της οικονομίας και της ηθικής των Ελλήνων, ίσο με τους θεμελιωτές της νεώτερης Ελλάδας!

Χαρακτήρισε ως αστειότητες τις απόψεις ότι τα χρήματα της κεφαλαιοποίησης των τραπεζών πηγαίνουν στους τραπεζίτες. Με αυτά τα χρήματα, είπε, διασφαλίζονται οι καταθέσεις! Οι καταθέσεις τις οποίες έχει εγγυηθεί η ελληνική κυβέρνηση... Ξεχνώντας τα δισ. που έχουν ήδη δοθεί στις τράπεζες, ενώ η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας παραμένει ζητούμενο...

Αναφορικά με τη φημολογούμενη από πολλές πλευρές έξοδο από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή, την απέδωσε σε οικονομικά συμφέροντα κομμάτων, υπαινισσόμενος σαφώς το ΣΥΡΙΖΑ, που επενδύουν στη δραχμή, ενώ έχουν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό και περιμένουν να αγοράσουν τα πάντα φθηνά!

Ερωτηθείς για τις χθεσινές δηλώσεις Λαγκάρντ και Νταλάρα, για την πρώτη είπε ότι "οι δηλώσεις της ήταν απαράδεκτες και προσβλητικές και γι' αυτό μετά τις αντιδράσεις τις συσκεύασε". Έσπευσε βεβαίως να διορθώσει αμέσως το λάθος. Για τον Νταλάρα, ανακάλυψε σήμερα ότι είναι εκπρόσωπος του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Γιατί μέχρι πριν λίγο καιρό, είχαν πολύ συχνή συνεργασία και μας τον παρουσίαζε ως φίλο της Ελλάδας...

Ισχυρίστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που γνωρίζει τι πρέπει να κάνει η χώρα. Να καταλάβουμε, δηλαδή, ότι από το 1981 το ΠΑΣΟΚ αυτοσχεδίαζε "έτσι χωρίς πρόγραμμα" και ότι σε αυτό οφείλουμε τη "ζηλευτή" σημερινή κατάσταση;

Χαρακτήρισε "τεχνητή καρικατούρα την πόλωση". Δεν είναι δυνατόν να δεχτεί ότι το δίλημμα ίσως είναι ναι ή όχι στην αλητεία και την ατιμωρισία. Δύο παράγοντες στους οποίους έχει συμβάλλει και ο ίδιος, με τη συμμετοχή του στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και στο δικό του νόμο του περί ευθύνης υπουργών...

Η πτώση εσόδων είπε ότι οφείλεται στην ακυβερνησία, γιατί οι εισπρακτικοί μηχανισμοί δεν έχουν μάθει να δουλεύουν χωρίς επίβλεψη. Ξεχνώντας ότι οι δημόσιες υπηρεσίες έχουν στελεχωθεί από τα δύο κόμματα με ανθρώπους με μπλε ή πράσινη νοοτροπία και γι' αυτό λειτουργούν όποτε θέλουν και κατά το δοκούν...

Το ωραιότερο όλων; Η αναφορά του Βενιζέλου ότι για τη μείωση των μισθών φταίει η συντηρητική Ευρώπη! Το ΠΑΣΟΚ, ο ΓΑΠας, ο Παπακωνσταντίνου, ο ίδιος, αλλά και η "ηρωική" κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος δεν έχουν καμμία ευθύνη... Αυτοί το μόνο που έκαναν, ήταν να διαπραγματευτούν "σκληρά"...

Το μόνο νέο που έμαθα εγώ από αυτή τη συνέντευξη, είναι ότι η υψηλή χοληστερίνη επηρεάζει εκτός από τον τρόπο σκέψης και την εκφορά του λόγου.







8 comments:

  1. Γιατί τα λες αυτά, ίσα ίσα που μας είπε ότι αυτά που μας έλεγε ως τώρα να ψηφίσουμε για να μην χρεοκοπήσουμε μπορούμε και να μην τα εφαρμόσουμε χωρίς κυρώσεις αν εκλεγεί ο ίδιος ή το κολλητάρι του ο Αντώνης ενώ θα είναι καταστροφικό αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν τα εφαρμόσει.
    Ποιος μίλησε πάλι για πολιτική αλητεία?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Στο σπίτι του κρεμασμένου, Λύκε, δεν μιλούν ποτέ για σχοινί. Πώς να μιλήσει ο Βενιζέλος ή οποιοσδήποτε άλλος Πασόκος για αλητεία;

      Delete
  2. Πρόσεξα, ότι παρόλο που έκανε πάρα πολλές αναφορές στο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν το ακούσαμε. Η λέξη ΣΥΡΙΖΑ ήταν απαγορευμένη από αυτούς που του φτιάχνουν την εικόνα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. H αλήθεια είναι ότι απέφυγε να αναφέρει τα ονόματα τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της ΝΔ. Μόνο το ΚΚΕ ανέφερε ονομαστικά για να εκθειάσει την, κατ' αυτόν, σαφή του θέση.

      Delete
  3. Κι όμως το πιο ωραίο ήταν όταν εμφάνιζε το ΠΑΣΟΚ να έχει τιμωρήσεις, διαγράψει και δικάσει τον Άκη. Σαλονικιός, τόσα χρόνια στη Βουλή, δεν είχε ακούσει τίποτα, δεν είχε μάθει για τον Άκη. Το ΠΑΣΟΚ όμως τον οδήγησε σε δίκη (ξέχασε βέβαια ότι δύο φορές τον αθώωσε -τη μία με υπογραφή του) και ότι τον διέγραψε μόνο αφού πέρασαν χρόνια που οι πολίτες της Σαλονίκης τον καταψήφισαν. Πώς να κάνεις το άσπρο μαύρο.

    ReplyDelete
  4. Ναι, ο παχύδερμος θεωρεί ότι απευθύνεται σε χρυσόψαρα. Πιστεύει ότι έχουμε χάψει το επιχείρημα ότι μόνον ο Άκης ήταν σκατιάρης.

    ReplyDelete
  5. Καλά λοιπόν. Μετά την αναπαραγωγή όλων των αρνητικών σχολίων για την Ελλάδα και την προβολή δημοσκοπήσεων ότι η αριστερά είναι 30% έρχεται η χειρότερη εκδοχή της Νέας Δημοκρατίας να μας σώσει !!! Το ΠΑΣΟΚ είναι στη χειρότερη φάση του και από πλευράς θέσης και από πλευράς επιχειρημάτων και με ένα στέλεχος του (έστω πρώην) προφυλακισμένο προσπαθεί να σταθεί. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει κατανοήσει ότι είναι διαφορετικό πράγμα να πάρει την εντολή από τον λαό και άλλο πράγμα να κυβερνήσει.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kαι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι σε πολύ άσχημη θέση. Για το παρελθόν τους, αλλά κυρίως γιατί τους "μυρίστηκε" ο κόσμος. Κατάλαβε ότι όλα όσα λένε, αν δεν είναι ψέματα, είναι βλακείες (sic).

      To τι έχει κατανοήσει ο Τσίπρας θα το δούμε μετεκλογικά. Κάτι που, προσωπικά, περιμένω με αγωνία.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...