June 18, 2012

Αλλού γι' αλλού...




Επιβεβαιώνεται η άποψη που θέλει τους Έλληνες την όγδοη μέρα της δημιουργίας, όταν ο θεός έριχνε από τον ουρανό μυαλό, να έχουν βγει έξω κρατώντας ομπρέλες. Δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά ότι τόσοι Έλληνες πείστηκαν από και ψήφισαν τον Σα(χλα)μαρά. Λες και δεν άκουσαν ποτέ ότι έδωσε νέες έννοιες στις λέξεις "κωλοτούμπα" και "γελοιότητα". Την πρώτη, όταν υπόγραψε το δεύτερο μνημόνιο, ενώ είχε απορρίψει το πρώτο. Και τη δεύτερη, όταν διαγράφει αρχικά αυτούς που ψήφισαν το πρώτο μνημόνιο και μετά, αυτούς που δεν ψήφισαν το δεύτερο.

Αυτή την πολιτική συμπεριφορά πολλοί Έλληνες την έκριναν ως υπεύθυνη. Η ανευθυνότητα αυτών που ψήφισαν τον Σα(χλα)μαρά, θα φανεί περίτρανα όταν νοιώσουν τα πρώτα μέτρα που έχει δεσμευτεί ότι θα πάρει αυτός. Με κόστος "μόνο" 11 δισ...

Η άποψη για το μυαλό του μέσου Έλληνα επιβεβαιώνεται και από αυτούς που ψήφισαν Χρυσή Αυγή. Σα να μην έσπασαν το κεφάλι κανενός ανθρώπου οι Χρυσαυγίτες, σαν η συμπεριφορά του Κασιδιάρη στον ΑΝΤ1 να ήταν μέρος ενός κακού θεατρικού έργου. Αυτοί που τους ψήφισαν μπορεί να "ξυπνήσουν" όταν καταλάβουν ότι στόχος των Ναζιστών ήταν πάντοτε το διαφορετικό.

Εξαιρετικά λυπηρή ήταν και η συμπεριφορά των εκπροσώπων των κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στα τηλεοπτικά παράθυρα. Γιατί πάλι το αν θα σχηματιστεί κυβέρνηση εξαρτάται από το ΣΥΡΙΖΑ. Σα να μην άλλαξε τίποτα από τις 6 Μαΐου.

Κι έρχεται ο Σα(χλα)μαράς και σου λέει ότι τώρα βλέπεις το μέλλον με αισιοδοξία. Αλλού γι' αλλού...


4 comments:

  1. Πάντως, με 48% σύμπραξη τριών κομμάτων δε θα το πεις κι επιτυχία των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων (ειδικά αν λάβουμε υπόψη ένα +45% αντιμεταρρυθμιστικών κοινοβουλευτικών δυνάμεων και -40% αποχή).
    Ο Σαμαράς εχθές δε θυμήθηκε καν να μιλήσει για αναδιαπραγμάτευση και τόνισε ότι θα τηρήσει την υπογραφή του γιατί το κράτος έχει συνέχεια. Με τέτοια ποσοστά, μάλλον πάμε για πλήρη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής και νέο κύμα κοινωνικής αντιπολίτευσης.

    Είδες ότι έκανα μία διαφορετική πρώτη προσέγγιση.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Προσωπικά μου έκανε εντύπωση η μεγάλη αποχή. Λογικό να "ξεχάσει" την αναδιαπραγμάτευση ο Σα(χλα)αράς.

      Και μου άρεσε πολύ ο τρόπος που έθεσες την κοινωνική αντιπολίτευση.

      Delete
  2. Τίποτα δεν άλλαξε απο τις 6 Μαϊου.
    Τζάμπα εγιναν κι άλλες Εκλογές και ξοδέψαμε λεφτά.
    Και το αποτέλεσμα ειναι ενας τίποτας να γίνει τελικά πρωθυπουργός και να μας φορτώσει και υπουργούς του Καραμανλή.
    Τίποτα δεν κατάλαβαν.
    Η εμείς άλλα καταλαβαίνουμε.
    Ειναι στραβός ο γιαλός ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ότι έγιναν τζάμπα οι εκλογές Τζονάκε, είναι ηλίου φαεινότερο. Λογικό να χρησιμοποιήσει και καραμανλανθρώπους. Το τρομακτικό είναι οι Χρυσαυγίτες στην κυβέρνηση.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...