June 19, 2012

Ε, ρε γέλια...



Και τα τρία κόμματα, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ στήριξαν την προεκλογική εκστρατεία και τη συνθηματολογία τους στην επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου. Χθες, μια μέρα μετά τις εκλογές, διάφοροι Γερμανοί αξιωματούχοι, της Αδόλφας συμπεριλαμβανομένης, έκαναν δηλώσεις που όλες κατέληγαν στο ότι δεν πρόκειται και δεν θα γίνει καμμία διαπραγμάτευση για τους όρους του μνημονίου.

Αυτό σημαίνει ότι το "παραμύθι" της αναδιαπράγματευσης τελείωσε. Η νέα κυβέρνηση θα είναι σαν την κυβέρνηση Παπαδήμιου και θα ακουλουθήσει την ίδια πολιτική. Που είναι η εφαρμογή των υπεσχημένων και συμφωνηθέντων με τις υπογραφές του Σα(χλα)μαρά και του Βενιζέλου. Που σημαίνει ότι όλοι όσοι ψήφισαν αυτά τα τρία κόμματα στη βάση της αλλαγής των όρων του μνημονίου, τα ψήφισαν για κάτι που δεν ισχύει.

Αυτό προφανώς το γνώριζαν οι τρεις αρχηγοί και αποδεικνύεται ότι όπως συνηθίζεται, έλεγαν ψέμματα. Θέλω τώρα να δω πως θα αντιμετωπίσουν την κοινωνική κατακραυγή ακόμα και από τους ψηφοφόρους τους, από την εφαρμογή των ίδιων και χειρότερων μέτρων. Να τους θυμίσω μόνο το "όταν διασαλεύεται η σχέση μεταξύ των στόχων που βάζουμε και των μέσων που διαθέτουμε για την επίτευξή τους, κάθε σκέψη ακόμα και μεγαλοφυής, αποδεικνύεται μάταιη"...





6 comments:

  1. Η κυβέρνηση αυτή θα έχει μικρότερη νομιμοποίηση από του Παπαδήμιου που είχε και +200 βουλευτές. Θερμό φθινόπωρο μας περιμένει...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δείμε, με δεδομένο ότι ο κόσμος δεν έχει χρήματα για διακοπές, προβλέπω να έχουμε και πολύ θερμό καλοκαίρι...

      Delete
  2. Δεν το κόβω να υπάρχει κατακραυγή απο τους ψηφοφόρους τους Swell... έχουν μνήμη χρυσόψαρου και επίσης είναι και ηλίθιοι! Συγγνώμη για τους χαρακτηρισμούς, αλλά αγανάκτησα. Ακόμα δεν μπορώ να χωνέψω ότι ο λαός ψήφισε ακόμα μια φορά τον ίδιο τον βιαστή του.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Συμφωνώ με τους χαρακτηρισμούς που τους δίνεις. Πιστεύω όμως ότι αν αρχίσουν να τους κόβουν τα πενιχρά που τους έχουν απομείνει, θ' αντιδράσουν κι αυτοί.

      Delete
    2. Μακάρι, αλλά και να αντιδράσουν δεν θα είναι αργά? Μέχρι τη Κυριακή ήμουν περισσότερο αισιόδοξη αλλά τώρα...

      Delete
    3. Θα είναι αργά βεβαίως για τους ίδιους, αλλά θα θα σημάνει μάλλον και το γρήγορο τέλος της κυβέρνησης.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...