June 21, 2012

Ο μικρός Αντώνης και οι φίλοι του




Δεν μπορούσε να περιμένει μια μέρα ο μικρός Αντώνης να ορκιστεί πρωθυπουργός. Πήγε μόνος του στον Παπούλια, τον έβαλε να φέρει και τους παπάδες παρέα με τον Αρχιεπίσκοπο και τους κατσικώθηκε εκεί μέχρι να τον ορκίσουν πρωθυπουργό. Τι να κάνουν οι άνθρωποι, είδαν κι αποείδαν, στο τέλος τον όρκισαν. Σα να ήθελε να απολαύσει τη στιγμή μόνος του, ή σα να φοβόταν ότι θα χαθεί η μοναδική ευκαιρία. Γιατί ξέρει ο Σα(χλα)μαράς ότι τέτοια ευκαιρία δεν πρόκειται να του ξαναπαρουσιαστεί.

Το ωραίο είναι ότι στα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα που του έστειλαν χθες μετά την ορκωμοσία, έκαναν λόγο και έστελναν ευχές για την κυβέρνησή του, η οποία όμως δεν υπήρχε. Αλλά οι ξένοι δεν μπορούν να σκεφτούν ότι είναι δυνατόν να υπάρχει πρωθυπουργός που ορκίζεται μόνος του, χωρίς να περιμένει τα μέλη της κυβέρνησης. Κι εγώ δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που τον ψήφισαν...

Αναφορικά με τη σύνθεση της κυβέρνησης, δηλαδή τους φίλους του μικρού Αντώνη και αν αληθεύουν κάποιες πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο Σα(χλα)μαράς προτίθεται να αρχίσει τη μεγάλη ανατροπή από το στρατό. Τον οποίο θα αναδιοργανώσει με τα κομμουνιστικά πρότυπα, αφού υπουργός Άμυνας αναλαμβάνει ο κόκκινος Πάνος!




2 comments:

  1. Σωστόόόςςςς...
    Σκέψου ότι ο ΓΠ με την ενσωμάτωση υπουργείων και τα νέα ωραία; ονόματα που έβαλε όρκισε το μισό συμβούλιο την επόμενη της δικής του ορκομωσίας και το άλλο μισό τρεις μέρες αργότερα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το θυμάμαι αυτό με τον ΓΑΠα. Τί νόμισες, τόσα χρόνια συγκατοίκηση στο Tafts πήγαν τζάμπα;

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...