June 30, 2012

Γαργάρα για το μάτι;




Είναι δυνατόν να συνιστάται γαργάρα για το μάτι που έχει αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς; Η απάντηση φαίνεται να είναι προφανώς καταφατική. Και γι' αυτό ο Σα(χλα)μαράς έκανε γαργάρα την απόφαση της συνόδου κορυφής της ΕΕ. Την απόφαση που προβλέπει ότι ο μηχανισμός σταθερότητας θα μπορεί να αγοράζει (να δανείζει) ομόλογα από τις τράπεζες και έτσι να συμβάλλει στην ανακεφαλαίωσή τους, χωρίς τα χρήματα αυτά να προστίθενται στο δανεισμό των χωρών.

Γαργάρα λοιπόν τα δισ. που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα στις χρεοκοπημένες ελληνικές τράπεζες και τα οποία προστέθηκαν στα άλλα δάνεια που έχουμε πάρει από τους πιστωτές μας και που θα πληρώσουμε εμείς.

Αφωνία έπαθε για το θέμα και ο πολύς υπουργός Οικονομικών, ο Στουρνάρας. Αναμενόμενο θα μου πείτε, τραπεζίτης είναι ο άνθρωπος. Αν μη τι άλλο, ο Σα(χλα)μαράς δείχνει να τηρεί με ευλάβεια την αρχή "ο σωστός άνθρωπος στη σωστή θέση". Τοποθετώντας τραπεζίτη στο Οικονομικών και εφοπλιστή στο Ναυτιλίας, ο τελευταίος παραιτήθηκε. Περιμένω την αντικατάσταση του Δένδια στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης από τον Μάκαρο. Και μόνο λόγω ύψους, αυτόν θα τον φοβούνται οι υφιστάμενοί του.




5 comments:

  1. Ευτυχώς που δεν πήγε στη σύνοδο γιατί μετά θα έκαναν λόγο για δήθεν "ελληνική επιτυχία".

    Έχασαν την μόνη σύνοδο που αποφάσισε κάτι θετικό. Πες μου, δεν είναι ο ορισμός της αποτυχίας;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είναι όντως ο ορισμός της αποτυχίας, αλλά η θετική απόφαση δεν νομίζω ότι αφορά την Ελλάδα. Τουλάχιστον για τα χρήματα που ήδη έχουμε δώσει για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

      Delete
  2. Xa! Αυτό αν ισχύει θα είναι το ανέκδοτο της δεκαετίας...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...