July 1, 2012

Ο χαβάς του νεοέλληνα...




Ατυχώς κάποιος ζήτησε (λες να ήταν η εκκλησία;) και χτίστηκαν δύο εκκλησίες μέσα στο Πεδίον του Άρεως. Προφανώς δεν τους αρκούσε η μία και ήθελαν δύο, σε απόσταση 200 μέτρων η μία από την άλλη. Και έτσι έχουμε τους παπάδες να πηγαίνουν με το αυτοκίνητό τους μέχρι την πόρτα της εκκλησίας τους!  Ο ένας δε, αυτός που διανύει μεγαλύτερη απόσταση από την είσοδο μέχρι την εκκλησία, οδηγεί με τρίτη ταχύτητα! Και αλοίμονο αν βρεθεί μπροστά του παιδί ή σκύλος...

Χθες το απόγευμα γινόταν γάμος στη μια εκκλησία. Οι καλεσμένοι είχαν έρθει νωρίς, είχαν παρκάρει τα αυτοκίνητά τους μέσα στο πάρκο και είχαν δημιουργήσει "πηγαδάκια" στη μέση του δρόμου που περνά μπροστά από την εκκλησία. Έτσι όσοι επέλεξαν το χθεσινό απόγευμα για να κάνουν τζόκινγκ στο Πεδίον του Άρεως, έπρεπε να σταματούν όταν έφταναν κοντά στην εκκλησία και να κάνουν ζιγκ-ζαγκ ανάμεσα στα "πηγαδάκια" των καλοντυμένων. Οι οποίοι ενοχλήθηκαν σφόδρα όταν πέρασε ανάμεσά τους ο Rebel.

Το ωραιότερο όλων ήταν όταν επρόκειτο να έρθει η νύφη και κάποια αυτοκίνητα έκαναν κύκλους μέσα στο πάρκο κορνάροντας για ένα πεντάλεπτο περίπου! Όταν δε εμφανίστηκε το αυτοκίνητο με τη νύφη, ο θόρυβος με τα κορναρίσματα ήταν ίδιος με τους πανηγυρισμούς των οπαδών του Ολυμπιακού στο κέντρο του Πειραιά, όταν παίρνει το Πρωτάθλημα... Η βλαχιά σε όλο της το μεγαλείο.

Στο Πεδίον του Άρεως που εδώ και ένα μήνα περίπου δεν υπάρχουν καθαριστές και ζέχνει. Γιατί δέχεται καθημερινά εκατοντάδες ξένους επισκέπτες, που έχουν μια "ιδιαίτερη" σχέση με την καθαριότητα και το περιβάλλον...




 






7 comments:

  1. Το ίδιο περίπου έπαθα και γω χθες. Γινόταν γάμος σε συμπαθητικο μοναστήρι της γειτονιάς μου (έχει ωραία θέα, τίποτα άλλο) και έτσι αποφάσισαν να κλείσουν ολόκληρο δρόμο. Όπως το πες, μεταμφιεσμένοι βλάχοι. Επίσης ένα μπράβο στον Rebel, πολύ θα ήθελα να τον είχα και γω εκεί να ενοχλήσει τη σνομπαρία που είχα μπροστά μου.

    Καλό μήνα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kαλό μήνα και σε σένα! Είναι αυτό που λένε, το βλάχο θα τον βρεις παντού...

      Delete
  2. Στον Άγιο Χαράλαμπο πάντως δεν επιτρέπουν αυτοκίνητα στο πάρκο εκτός απο αυτο του γαμπρου και της νυφης.
    Το ξερω γιατί παντρεύτηκε πρόσφατα ενας φίλος.
    Για την άλλη εκκλησια των Ταξιαρχών δεν ξέρω τι παίζει αλλά γιατι δεν φωναζεις να τους γράψουν να δούμε θα ξαναμπουν στο παρκο.
    Πάντως δεν εχει καμια σχεση το πάρκο που ηξερα πριν απο 30 χρονια με το πάρκο που δημιουργησαν τωρα. Και εννοω οτι πριν μπορει να ηταν παρατημενο αλλα ηταν καλυτερο.

    ReplyDelete
  3. Για την εκκλησία του Άγιου Χαράλαμπου μιλάω κι εγώ, εκεί έδωσε παράσταση το τσίρκο που περιγράφω. Ο γκαζόκαυλος παπάς είναι των Ταξιαρχών.

    Το πάρκο σήμερα όντως δεν έχει σχέση με αυτό που ήταν παλιότερα. Σήμερα αποπνέει το "όραμα" της Φώφης και αυτών που κέρδισαν εκατομμύρια από την ανασκευή του. Φτάξανε συντριβάνια, και δύο ποταμάκια. Υποτίθεται με κλειστό κύκλωμα νερού. Τα ποταμάκια είναι χωρίς νερό μήνες και η κοίτη τους γεμάτη σκουπίδια.

    Μια εξαιρετική περιγραφή κι ανάλυση για το τι έγινε στο πάρκο μπορείς να δεις στο http://kyameftopedioareos.blogspot.gr/

    ReplyDelete
  4. 2007 - 2012............Βαρεθήκαμε πια να τα λέμε και να τα ξαναλέμε.

    Εμεις καθημερινα εκτελούμε το καθήκον και την αγάπη - προστασία στα κοινά.


    Ας μιλήσει και κάποια στιγμη και η Δικαιοσύνη.



    http://kyameftopedioareos.blogspot.com

    http://polmarkarch.wordpress.com

    ReplyDelete
  5. Είναι σαν αυτό που έγραφα συμπτωματικά για το δημόσιο χώρο και το σεβασμό του πολίτη, της πολιτείας και τα δημοκρατικά μας φρονήματα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aπό σεβασμό για τον δημόσιο χώρο, άλλο τίποτα ο νεοέλληνας Δείμε...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...