July 6, 2012

Τούτων όλων ούτως δοθέντων...


 
Ο Σα(χλα)μαράς κέρδισε τις εκλογές με κύριο σύνθημα τη διαπραγμάτευση. Το ίδιο σύνθημα χρησιμοποίησαν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ. Προχθές η Λαγκάρντ δήλωσε ότι δεν έχει καμμία διάθεση να συζητήσει για πιθανή επαναδιαπραγμάτευση. Χθες ο Στουρνάρας μας ενημέρωσε ότι τέτοιο θέμα δεν τίθεται, τουλάχιστον πριν διορθώσουμε τα του οίκου μας. Τα οποία είναι πολύ άσχημα, εξ αιτίας των μέτρων που μας επέβαλαν οι ξένοι και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις τα δύο τελευταία χρόνια.

Είναι η πολλοστή φορά που ένα κόμμα εκλέγεται ψευδόμενο ασυστόλως. Άλλη μια φορά το κόμμα που σχηματίζει κυβέρνηση αγνοεί το μήνυμα της κάλπης και τις επιθυμίες του κόσμου. Θα συμφωνήσω σε αυτό.

Η κυβέρνηση αυτή δεν χαράσσει πολιτική. Την πολιτική "της" την υπαγορεύουν οι ξένοι και η κυβέρνηση αναλαμβάνει την εφαρμογή της. Και κρίνεται από τους ξένους με βάση τα αποτελέσματα. Όταν δε αυτά δεν τους αρέσουν, στέλνουν στην κυβέρνηση συμπληρωματική πολιτική (διάβαζε μέτρα), τα οποία καλείται να εφαρμόσει.

Τούτων όλων ούτως δοθέντων, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να έχουμε αυτή την κυβέρνηση. Σε τι μας χρησιμεύει. Αφού το μόνο που κάνει είναι να εκτελεί πιστά τις εντολές των δανειστών. Ακυρώνοντας έτσι το λόγο ύπαρξής της. Ας την "ακυρώσουμε" λοιπόν κι εμείς!




6 comments:

  1. Τούτων όλων ούτως δοθέντων... παρακαλώ στα 4 και καλοπλυμένοι.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ακολουθούμε εσένα Λύκε.

      Delete
  2. Αγαπητό swell,

    Είναι γεγονός ότι στις τελευταίες εκλογές η «μνημονιακή συμμαχία» υιοθέτησε στη φρασεολογία της την «επαναδιαπραγμάτευση» προκειμένου να αντιταχθεί στην άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για «ακύρωση» του μνημονίου. Παράλληλα, ταύτισαν την πολιτική του μνημονίου με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Επίσης, η παραμονή στη ζώνη του ευρώ ταυτίστηκε με την παραμονή στην Ευρώπη και βέβαια, κανείς δεν θύμισε στους έλληνες ότι υπάρχουν χώρες στην ευρωπαϊκή ένωση που με επιλογή τους έχουν εθνικό νόμισμα.

    Πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε σε ενέργειες διακοπής της κρατικής λειτουργίας η οποία έχει ως μοναδικό στόχο την εκπλήρωση των όρων του μνημονίου και κανένα κοινωνικό στόχο. Αυτό θα πρέπει να γίνει με μαζικές κινήσεις ανυπακοής, όπως την μη πληρωμή φόρων και τελών, την μη έκδοση αποδείξεων, την παρεμπόδιση της λειτουργίας δημοσίων υπηρεσιών, το μποϊκοτάρισμα των μέσων μαζικής ενημέρωσης που προωθούν τις απόψεις της «μνημονιακής συμμαχίας». Επίσης θα πρέπει να διεκδικήσουμε την άμεση αποφυλάκιση των αγωνιστών των οργανώσεων 17Ν, Επαναστατικός Αγώνας, Σέχτα Επαναστατών και Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς ώστε να ηγηθούν του αντάρτικου για την απελευθέρωση της χώρας.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mου αρέσουν οι ιδέες σου για ανυπακοή. Στις διεκδικήσεις, θα πρόσθετα την έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα της Γκερέκου και την παραχώρησή της στους αστέγους του Πεδίου του Άρεως.

      Delete
  3. Τη μόνη λύση θα τη δώσει ο λαός. Ελπίζω μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ να μην τη δει συστημικό κόμμα και ξεχάσει το κίνημα. Η αλληλεγγύη μόνη της δε σώζει τίποτα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πάντα από μέσα ή από κάτω, δηλαδή από το λαό έρχονται οι λύσεις. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ διαψεύσει τις προσδοκίες του κόσμου, προβλέπω ότι ο Δεκέμβρης του 2008 θα αποδειχθεί πρόβα τζενεράλε...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...