July 11, 2012

Τέτοιο μυαλό ούτε ένα στο εκατομμύριο...



Μιλάμε για τέτοια οικονομική σκέψη, που ακόμα και το Νόμπελ Οικονομίας θα ήταν λίγο. Πρέπει να θεσπιστεί ένα νέο βραβείο, που να αντιστοιχεί στη μεγαλειώδη σκέψη των οικονομικών εγκεφάλων της κυβέρνησης. Αφού κατάφεραν με τα μέτρα να οδηγήσουν την οικονομία στο -7%, ανακάλυψαν ότι τα φορολογικά έσοδα απέχουν πολύ από τους στόχους. Σκαρφίστηκαν ένα σωρό τρόπους για να καλύψουν αυτή την υστέρηση. Το αφορολόγητο στις 5.000. Μείωσαν το επίδομα ανεργίας. Αύξησαν τα τεκμήρια διαβίωσης.

Έτσι, ένα αυτοκίνητο 1600 κ.ε. του 2002 αποτελεί τεκμήριο ύψους 4.480. Το γεγονός ότι η τιμή πώλησής του είναι πολύ χαμηλότερη, δεν απασχολεί τους "φωστήρες" της κυβέρνησης. Ούτε ενδιαφέρονται για το αν η χρήση του έχει γίνει απαγορευτική με τις τιμές της βενζίνης στα ύψη, λόγω της φορολογίας που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Ούτε τους ενδιαφέρει αν είσαι άνεργος με μηδενικό εισόδημα, πρέπει να υποβάλεις και αποδείξεις δαπανών με τη φορολογική σου δήλωση. Την ίδια αδιαφορία επιδεικνύουν όμως και οι πολίτες. Είναι σχεδόν 2 εκατομμύρια οι φορολογικές δηλώσεις που δεν έχουν υποβληθεί ακόμη. Και γιατί όχι θα μου πείτε. Η αμοιβαία συμπεριφορά είναι αυτή που κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους. Aυτό το γνωρίζουν ακόμα και τα στουρνάρια...




4 comments:

  1. Αυτός σε ευφυΐα ικανότητα αξιοπρέπεια και περηφάνια μόνο με το GAPμπορεί να συγκριθεί.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Συμφωνώ, αν κι ο ΓΑΠας είναι μια ξεχωριστή κατηγορία μόνος του και δύσκολο να συγκριθεί κανείς μαζί του.

      Delete
  2. Απλά θα τους ζήλευε και ο Καραγκιόζης.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nα μη σου πω κι ο μπαρμπα-Γιώργος...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...