July 18, 2012

Κάνουν καλά που κρύβονται...


 
Δεν έχει τύχει ποτέ να δω στο δρόμο να κυκλοφορεί μόνος του κάποιος πολιτικός, από τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης. Μόνη εξαίρεση ο Ψαριανός, που τον έχω δει μόνο του σε διαφορετικές περιπτώσεις, όλες όμως πριν αποτελέσει μαζί με τη ΔΗΜΑΡ στήριγμα της κυβέρνησης Σα(χλα)μαρά.

Ο ΓΑΠας είχε πάντοτε φρουρά, ακόμα κι όταν έκανε το "επικίνδυνο" γι' αυτόν σπορ της ποδηλασίας. Ο Σημίτης έχει ακόμα μπάτσους που τον συνοδεύουν παντού. Το ίδιο και ο Μητσοτάκης. Ο Βενιζέλος έχει ολόκληρη στρατιά φρουρών και θωρακισμένο αυτοκίνητο. 

Με φρουρά κυκλοφορούν και κάποιοι δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες. Οι πρώτοι είναι αυτοί που έδωσαν τη νέα έννοια στο αρτικόλεξο ΜΜΕ, όπου το "Ε" της Ενημέρωσης έγινε "Ε" της Εξαπάτησης. Οι δεύτεροι, οι επιχειρηματίες, είναι αυτοί που κατά καιρούς έκαναν "business" με το κράτος. Κυρίως το πασοκικό τέτοιο. 

Όλοι αυτοί κάνουν καλά που κρύβονται και κυκλοφορούν παίρνοντας τις μέγιστες προφυλάξεις. Γιατί γνωρίζουν ότι ο κόσμος ξέρει. Ο κόσμος ξέρει ότι αυτοί έδωσαν τον ορισμό στη λέξη "διαπλοκή". Και δικαίως αυτοί που κρύβονται, φοβούνται ότι αν ποτέ κυκλοφορήσουν χωρίς προστασία, ο κόσμος θα τους επεφύλασσε μια ιδιαίτερη "περιποίηση", που δεν θα ξεχνούσαν ποτέ. Περιποίηση που θα έκανε αυτή της φωτό, χάδι.

2 comments:

  1. Θα μπορούσε να είναι Μη Μιλας Εσυ - Μιλαω Μόνο Εγω

    ReplyDelete
    Replies
    1. Θα μπορούσε όντως να ήταν αυτό.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...