July 25, 2012

Ποιά έσοδα ρε;



Πως να μην υπάρχει τρύπα στα έσοδα του κράτους, κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει τρύπα με έκταση όση του Ατλαντικού. Τόσο "μπροστά" βρίσκεται ο μηχανισμός συλλογής φόρων του κράτους. Μετά τη χθεσινή εξέλιξη πήγα σήμερα στην εφορία για να καταλάβω τι γίνεται.

Κατ' αρχήν έπαθε ένα μικρό σοκ η κυρία που με εξυπηρέτησε, αφού της εξήγησα τι συμβαίνει. Όταν της είπα ότι θα γίνουμε θέαμα στα κανάλια, μου ομολόγησε "έτσι πρέπει γιατί το έχουν παρακάνει". Και μετά άρχισαν τα "θαύματα" του TAXIS. Όταν κάνεις τη δήλωσή σου ηλεκτρονικά, τα στοιχεία σου υπάρχουν καταχωρημένα στο σύστημα κι εμφανίζονται στην οθόνη. Το TAXIS  λοιπόν με εμφανίζει ως διαζευμένο, που είναι και το σωστό. Τα computers της εφορίας με εμφανίζουν ως έγγαμο!  Η κυρία μου είπε ότι κανονικά δεν έπρεπε το TAXIS να μου επιτρέψει να υποβάλλω τη δήλωση ηλεκτρονικά, αφού σε αυτήν δεν εμφανίζομαι ως έγγαμος.

Συμπέρασμα: Άλλα στοιχεία έχει το TAXIS και άλλα η εφορία. Μερικές φορές συμπίπτουν, άλλες όχι. Όταν δεν συμπίπτουν, ισχύει το μαρξιστικό "πιασ' τ' αυγό και κούρεφτο"...  Ήξερα ότι το Κεφάλαιο δεν επικοινωνεί με το Εισόδημα στις εφορίες, πως το λένε, δεν έχουν σχέσεις μεταξύ τους. Σήμερα έμαθα ότι δεν έχουν σχέσεις ούτε τα computers της εφορίας με αυτά του TAXIS.

Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση των Σα(χλα)μαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη σε φορολογεί αν έχεις ένα αυτοκίνητο, ακόμα και αν είσαι άνεργος ή άστεγος. Διότι είναι γνωστό, τη μεγαλύτερη φοροδοτική ικανότητα στην Ελλάδα την έχουν οι άνεργοι και οι άστεγοι...




4 comments:

  1. και φυσικά σε φορολογεί επιπλέον αν εχεις σκάφος, έστω και παροπλισμένο, αλλά ως γνωστόν όλοι οι φοροφυγάδες σαν και σένα φωνάζουν και κάνουν τα θύματα για να κουκουλώσουν το μαύρο χρήμο που δεν το δηλώνουν.
    Σας μάθαμε πια Swell, όλοι τους άνεργους κάνετε.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εσύ ο εξέχων πολίτης του Μπομπολιστάν, Λύκε, κάνεις κριτική σε μένα για ένα φουσκωτό του 1990, που προσπαθώ χρόνια να πουλήσω χωρίς αποτέλεσμα και με χαρακτηρίζεις φοροφυγά;

      Delete
  2. Κι εγώ αγαπητέ προσπαθώ να πουλήσω ένα τροχοσπιτάκι του '95 αλλά ποιος το παίρνει.
    Δεν διαμαρτύρομαι όμως πληρώνω κανονικά το χαράτσι για να το βλέπω στο δρόμο έμπροσθεν της οικίας του σπιτιού μου.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Λύκε, επειδή έχω πρόβλημα με το κόστος του parking του φουσκωτού, να στο φέρω να κάνουν παρέα με το τροχόσπιτό σου;

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...