August 1, 2012

Η κουτοπονηριά του Βενιζέλου



Τώρα θυμήθηκε ο Βενιζέλος ότι υπάρχει εκτός από το "yes Master" και η διαπραγμάτευση. Λέγοντας ότι κακώς δεχθήκαμε την επιβολή των μέτρων των 11,5 δισ. χωρίς διαπράγματευση! Όπως έκανε αυτός, δηλαδή, με τα μνημόνια και το μεσοπρόθεσμο που τα δέχτηκε χωρίς "κιχ", γιατί αν δεν τα ψηφίζαμε, έλεγε ότι θα ερχόταν η έξοδος από το ευρώ και η καταστροφή της χώρας και όλα τα νεφελίμ.

Πιστός στην τακτική του ο Βενιζέλος, "ανακάλυψε" τώρα την επιβολή των μέτρων σε 2 δόσεις. Πρώτα οι αποκρατικοποιήσεις και η μείωση του Δημοσίου και μετά η μείωση συντάξεων και προνοιακών επιδομάτων, σε βάθος τετραετίας τα τελευταία. Αυτό δεν το συζητά η Τρόικα και (γι' αυτό) δεν το θέλει ούτε ο Σα(χλα)μαράς. Ο Κουβέλης, ως συνήθως, κάνει την πάπια με ευχολόγια και ισοδύναμα.

Ο Βενιζέλος γνωρίζει ότι δεν θα γίνει δεκτή η πρότασή του. Παρ' όλα αυτά επιμένει σ' αυτή θέλοντας να δείξει ότι αντιστέκεται στους δανειστές και διαπραγματεύεται με αυτούς, υποβάλλοντας προτάσεις. Ο Βενιζέλος που το απόγευμα ήταν υπέρ του δημοψηφίσματος και αργά τη νύχτα κατά. Ο ίδιος που, αναλαμβάνοντας τη θέση του υπουργού Οικονομικών, δήλωνε ότι γνώριζε πως η θέση αυτή σήμαινε το τέλος της πολιτικής του καριέρας αλλά "θυσιαζόταν" για το καλό της πατρίδας. Ο ίδιος Βενιζέλος που δεν ήθελε άλλους υποψηφίους στη διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ. 

Ως κλασσικός κουτόπονηρος θεωρεί ότι όλοι έχουμε μνήμη και IQ χαλικιού. Η εκλογική συρρίκνωση και η συνεχιζόμενη πτώση του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις, κατά τον ίδιο οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες. Και όχι στο ότι το όνομα Παπανδρέου και τώρα και το δικό του, σηματοδότησαν και σηματοδοτούν την καταστροφή της χώρας.

Ο Βενιζέλος έγινε αυτό που είναι με την αμέριστη υποστήριξη αρχικά του πεθερού του, μεγαλοπαράγοντα στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, του Άνθιμου μετά και του Λαμπράκη στο τέλος. Ο τελευταίος τον έβαλε στα μεγάλα "σαλόνια" της πολιτικής και οικονομικής ζωής της Αθήνας.

Ο Καραμανλής είχε μιλήσει για νταβατζήδες της πολιτικής ζωής. Ο Βενιζέλος έγινε μεγάλος και τρανός, υποστηριζόμενος από αυτούς τους νταβατζήδες.

4 comments:

  1. Ασε το αξέχαστο: Πληρώνουμε χαράτσια στα σπίτια μας για να επιβεβαιώσουμε την ιδιοκτησία μας!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σωστή! Επιβεβαιώνουν και αυτοί με αυτό τον τρόπο το πόσο αλήτες και ανίκανοι είναι.

      Delete
  2. Η πλάκα είναι ότι αποδέχεται τις προτάσεις/λογική του Σαμαρά γιατί αυτός δε θέλει να σύρει τη χώρα σε εκλογές... Πρώτα στηρίζει τα μέτρα ακι μετά προσπαθεί να πετάξει την ευθύνη στο Σαμαρά ξεχνώντας ότι συμμετέχει (και μάλιστα ισότιμα με τη θέσμιση της ελληνικής τρόικας).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μα γι' αυτό Δείμε τον χαρακτηρίζω κουτοπόνηρο. Είναι ίδιος με τον πνευματικό του, τον Άνθιμο. Η κουτοπονηριά του οποίου είναι "θαυμαστή"...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...