August 20, 2012

Ελληνική "δημοκρατία"...




Με τον ίδιο τρόπο που πριν είκοσι τόσα χρόνια αναφερόμασταν στον "Αλβανό τουρίστα", πρέπει να αναφερόμαστε πλέον στην ελληνική "δημοκρατία". Γιατί κατάφεραν οι πολιτικοί και οι παρ' αυτοίς να την καταντήσουν "δημοκρατία". Έφτιαξαν ένα καθεστώς που έχει την ίδια σχέση με τη δημοκρατία, όση είχε και ο ΓΑΠας με την ελληνική γλώσσα.

Οι βουλευτές, οι αντιπρόσωποι του λαού στο Κοινοβούλιο είναι άφωνα, μίσθαρνα όργανα του αρχηγού του κάθε κόμματος. Οι πολιτικοί αρχηγοί, ακόμα και ο πρωθυπουργός, δέχονται εντολές και καθορίζουν την πολιτική που εφαρμόζουν από ξένα κέντρα. Το "ιδού ο στρατός σας στρατηγέ" του Κανελλόπουλου, το εξέλιξαν στο "ιδού η χώρα σας κα Μέρκελ"...  Και αυτό έγινε από τους οσφυοκάμπτες και δουλοπρεπείς πολιτικούς που έχουμε.

Οι ίδιοι που έφτιαξαν ένα Δημόσιο, στελεχωμένο από γαλάζια και πράσινα παιδιά, που φαίνεται ότι ειδικεύεται αποκλειστικά στο βασανισμό των πολιτών. Ένα ανίκανο Δημόσιο δηλαδή. Χωρίς κανόνες και χωρίς ελεγκτικούς μηχανισμούς. Γι' αυτό η φοροδιαφυγή και η παραοικονομία καταλαμβάνουν μονίμως τις πρώτες θέσεις στον κόσμο...

Οι ίδιοι που επιτρέπουν ακόμα στην εκκλησία της βρώμας και της διαφθοράς, να είναι κομμάτι του κράτους αλλά και ο μεγαλύτερος κάτοχος γης. Οι ίδιοι που έδωσαν το υπέρτατο αξίωμα σε έναν ανόητο, αλλά με θράσος και δήθεν αντιστασιακό ηλικιωμένο.

Οι Έλληνες δεν ήταν ποτέ ίσοι απέναντι στους νόμους. Γιατί τους νόμους τους έφτιαχναν πάντα "Βενιζέλοι". Τα τελευταία χρόνια η ανισότητα αυτή έφτασε στο ζενίθ. Μεγαλύτερα θύματα σήμερα είναι οι μετανάστες, που κακοποιούνται και δολοφονούνται χωρίς να συλλαμβάνονται ποτέ οι δράστες αυτών των άναδρων πράξεων. Και πώς να συλληφθούν όταν οι μισοί αστυνομικοί είναι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής, υπουργός ΠΡΟΠΟ είναι ο Δένδιας και πρωθυπουργός ο πρώην ΕΚΟΦίτης Σα(χλα)μαράς;

Το "Αλβανός τουρίστας" αφορούσε τους Αλβανούς. Το "ελληνική δημοκρατία" μας αφορά όλους. Αλλά επιμένουμε να δείχνουμε ότι δεν το έχουμε καταλάβει...





6 comments:

  1. Emena mou aresei h thalassa otan einai "ladi" giati tote blepeis kathara mexri to vytho ths.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι, αλλά όταν ταξιδεύεις με μικρό σκάφος γίνεται πληκτικό.

      Delete
    2. Προτιμω τη πληξη. Εχω τυχει σε swell 10 μετρων και με black out και με 100.000 τονων καραβι. Δεν θελω να το ξαναζησω.

      Delete
    3. Το καταλαβαίνω. Πριν χρόνια μου έτυχαν στο Κάβο Ντόρο 9,5 μποφόρ με φουσκωτό 5,5 μέτρων. Και σου γράφω τώρα. Καλή επίδοση ε;

      Delete
  2. Οι νομοι επιδεχονται και ερμηνειες. Φαντασου τωρα, να ειχαμε δικαστες τυπου Γκαρθον? Μπορει να ερχοντουσαν τα πανω κατω οπως νομιζε και ο Διογενης. Εμεις δεν το πιστευουμε οποτε αφου δεν επιτρεπουν την αποτεφρωση (στα Μεσογεια δεν ειχε το σθενος ο δημαρχος και ο Μπουταρης κατι θα ειχε παρει τη μερα που το ανακοινωνε) ασ μας θαψουν ανασκελα και οχι μπρουμυτα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αν φέρουμε δικαστές από το εξωτερικό, μπορεί. Γιατί οι Έλληνες δικαστές έχουν αποδείξει πόσο καλοί υπάλληλοι της εκάστοτε κυβέρνησης είναι.

      Η εκκλησία προκειμένου να συνεχίσει να κερδίζει χρήματα, είναι ικανή να μας πει ότι όντως υπάρχει μετά το θάνατο ζωή...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...