August 27, 2012

Εκκλησία να σου πετύχει...




Ήταν όλοι ακροβολισμένοι σε σκοτεινές γωνίες, μακρυά από τα φώτα των δρόμων και των καταστημάτων. Στέκονταν ακίνητοι, κοιτώντας συνεχώς δεξιά - αριστερά. Φορούσαν ράσα και κρατούσαν εξαπτέρυγα, που τα περνούσαν νευρικά από το ένα χέρι στο άλλο. Δεν πέρασε πολύ ώρα και η ευκαιρία που περίμεναν κρυμμένοι, παρουσιάστηκε.

Εμφανίστηκε μια ομάδα Χρυσαυγιτών σε μια γωνία, όλοι ντυμένοι στα μαύρα με κράνη και ρόπαλα. Έψαχναν μετανάστες για να τους επιτεθούν. Μόλις τους είδε ο ρασοφόρος που κρυβόταν στη συγκεκριμένη γωνία, ειδοποίησε τους υπόλοιπους με τον ενσωματωμένο στο καλυμαύχι του ασύρματο. Δεκάδες ρασοφόροι εμφανίστηκαν από παντού κι επιτέθηκαν στους Χρυσαυγίτες απ' όλες τις μεριές. Τους χτυπούσαν με τα εξαπτέρυγα στο δόξα πατρί. Σε 30 δευτερόλεπτα η "μάχη" είχε κριθεί και οι Χρυσαυγίτες το έβαλαν αιμόφυρτοι και κατατρομαγμένοι στα πόδια. Νόμιζαν ότι τους επιτέθηκαν τα μαυροφορεμένα ουρί του Αλλάχ.

Οι ρασοφόροι επέστρεψαν όλοι στις θέσεις τους, περιμένοντας τους επόμενους. Η επόμενη ομάδα Χρυσαυγιτών ήρθε εποχούμενη σε μηχανάκια. Ο τρόπος επίθεσης σ' αυτά είχε συζητηθεί και καθοριστεί στην τελευταία συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου. Επιτέθηκαν σκυφτοί έχοντας προτεταμένα μπροστά τους τα εξαπτέρυγα, με τα οποία "ξύριζαν" τις ακτίνες από τις ρόδες των διτρόχων. Οι ρόδες μπλόκαραν και οι Χρυσαυγίτες έπεφταν στο δρόμο. Εκεί αναλάμβανε την "περιποίησή" τους η οπισθοφυλακή των ρασοφόρων. Κι αυτή η μάχη κρίθηκε γρήγορα. Με τους Χρυσαυγίτες να τρέχουν δεξιά - αριστερά πανικόβλητοι.

*****

Αυτό θα έπρεπε να έκανε η εκκλησία, αν ήθελε να τηρήσει μια φορά αυτά που κηρύσσει και όχι να απουσιάζει από το πογκρόμ κατά των μεταναστών. Αλλά σε αυτό μας έχει συνηθίσει η εκκλησία. Στην απουσία της. Όπως απουσίαζε από το λαό στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, συνεργαζόμενη με τον κατακτητή. Ο οποίος όταν έφυγε, άφησε στην εκκλησία όλες αυτές τις απέραντες εκτάσεις, που ακόμα και σήμερα ισχυρίζεται ότι της ανήκουν! Ώστε να λέμε ότι στην εκκλησία, εκτός από την αλητεία, επικρατεί και η υποκρισία...




2 comments:

  1. Τρόμαξα κι εγώ στην αρχή... Είπα, η Εκκλησία προστάτευσε θύματα και απροστάτευτους;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μα δεν γίνονται αυτά Δείμε. Η εκκλησία έχει άλλες "υψηλές" ασχολίες. Αν ασχολιόταν με αυτά, νομίζεις ότι ο Χριστόδουλος θα είχε αποκτήσει τη μυθική περιουσία που βρέθηκε στο σπίτι του;

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...