August 31, 2012

Οικονομία αλά Σα(χλα)μαρά



Στη διάρκεια και των δύο προεκλογικών περιόδων, ο Σα(χλα)μαράς μιλούσε συνεχώς για την ανάπτυξη και το πόσο κακά ήταν τα μνημόνια, που αντί για ανάπτυξη, δημιουργούσαν ύφεση. Λέγοντας αυτά, αλλά απορροφώντας και τους τσεκουροφόρους του ΛάΟΣ και με την κινδυνολογία για τη δραχμή και το ΣΥΡΙΖΑ που θα μας πάρει τα σπίτια, κατάφερε να εκλεγεί. Τα σπίτια πάντως τα παίρνουν οι τράπεζες.

Όντας πρωθυπουργός ο Σα(χλα)μαράς, άρχισε αμέσως να παίρνει "αναπτυξιακά" μέτρα που θα μας βγάλουν από το "φαύλο κύκλο της ύφεσης". Το πρώτο μέτρο που πήρε είναι τα 11,6 (ή 13,6 ή περισσότερα, λόγω μεγαλύτερης ύφεσης και μείωσης εσόδων) δισεκατομμύρια νέων φόρων! Ένα μέρος αυτών των δισ. θα προκύψει από την κατάργηση των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων και επιδόματος αδείας στους Δημόσιους υπαλλήλους και όλους τους συνταξιούχους. 

Με άλλα λόγια, σε αυτόν το μεγάλο αριθμό ανθρώπων, θα μειώσουν τα εισοδήματά τους. Η μείωση των εισοδημάτων θα μεταφραστεί σε μείωση της αγοραστικής τους δύναμης. Άρα θα ξοδεύουν αναγκαστικά λιγότερα χρήματα. Γεγονός που μαθηματικά θ' αυξήσει την ύφεση. Αυτή που "ήθελε" να αντιμετωπίσει ο Σα(χλα)μαράς. Με τη βοήθεια της Παναγιάς...

Θέλω να πιστεύω ότι πλέον καταλαβαίνουμε όλοι ότι η κυβέρνηση εκπληρώνει τη μία και μοναδική δέσμευση, που έχει αναλάβει: Να εξαθλιώσει τον κόσμο και να απομειώσει την περιουσία του. Και όσο ο κόσμος δεν αντιδρά, η κυβέρνηση είναι λογικό να θεωρεί ότι έχει βρει το κατάλληλο μίγμα πολιτικής για να πετύχει τους στόχους της.





2 comments:

  1. Και το ζητούμενο είναι ότι ακόμα περιμένουμε την έναρξη του σχολικού έτους για να βγούμε στους δρόμους...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mακάρι να περιμένουμε αυτό Δείμε και όχι την επιφοίτηση του Αγίου Επαναστάτη.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...