September 4, 2012

Κάτεργο




Σε κάτεργο για τους εργαζόμενους θα μετατρέψουν την Ελλάδα οι πολιτικοί "σωτήρες" της χώρας. Αυτοί που μας παίρνουν 11,5 δισ. ώστε να εκταμιευτεί η επόμενη δόση του μνημονίου των 31,5 δισ. που παρανόμως παρακρατείται ακόμα από τους δανειστές μας της Ε.Ε. Το 80% από αυτά τα 31,5 δισ. θα δοθούν πάλι στις τράπεζες για την ανακεφαλαίωσή τους.

Οι ίδιοι άνθρωποι, οι σωτήρες των χρεοκοπημένων τραπεζών, αφού μείωσαν δραματικά μισθούς και συντάξεις, ετοιμάζονται τώρα να επιβάλλουν την εξαήμερη εργασία. Ήδη άρχισαν οι πρώτες διαρροές. Αφού έκοψαν τις αποζημιώσεις σε περίπτωση απόλυσης, σκέφτηκαν "τί άλλο χρειαζόμαστε για να πούμε ότι επιβάλλουμε συνθήκες κάτεργου"; Και σκέφτηκαν την εξαήμερη εργασία. Καταργώντας την πενθήμερη που έχει καθιερωθεί από το 1981...

Ο Βενιζέλος χθες παρουσίασε το νέο σήμα του νεκρού ΠΑΣΟΚ, ή αυτού που έχει απομείνει τέλος πάντων. Στην τελετή εμφανίστηκε μαυρισμένος ο ΓΑΠας. Γι' αυτήν την εμφάνιση διάβασα στο TVXS το σχόλιο "ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ λούζει το κορμί σου, άντε και γαμήσου".


2 comments:

  1. Μπα, στο διάλογο για τα εργασιακά τα προτεινόμενα μέτρα μάλλον είναι επικοινωνιακό τρικ προκειμένου να περάσουν άλλα -φαινομενικά- λιγότερο επαχθή μέτρα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Την τακτική που λες, Δείμε, την έχουν εφαρμόσει πολλές φορές στο παρελθόν. Τώρα φοβάμαι ότι μας τα λένε προκαταβολικά για να μας προετοιμάσουν για την εφαρμογή τους. Εμείς άλλωστε ακόμα κοιμόμαστε...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...