September 5, 2012

Η πλάκα με τη διάρκεια επιτήρησης για τη διαφθορά...


 
Σε καθεστώς αυστηρής επιτήρησης μέχρι το τέλος του χρόνου μπαίνει η Ελλάδα από την Επιτροπή κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης. Οι λόγοι είναι "η πλήρης ανεπάρκεια που παρουσιάζει στον τομέα πάταξης της διαφθοράς στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και στην διασφάλιση της διαφάνειας στη χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων".

Η πλάκα είναι ότι η Επιτροπή ορίζει τη διάρκεια της επιτήρησης μέχρι το τέλος του χρόνου. Λες και η διαφθορά προκύπτει μόνο από τους τομείς που αναφέρει το Συμβούλιο. Και δεν είναι συνώνυμο της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής της Ελλάδας.

Tη στιγμή που στη Βουλή υπάρχουν άνθρωποι που κατηγορούνται για εγκλήματα του Ποινικού Κώδικα. Υπάρχουν συγγενείς καταδικασθέντων. Τα σκάνδαλα του Χρηματιστηρίου και των Ολυμπιακών Αγώνων δεν έφτασαν ποτέ στα δικαστήρια. Τη στιγμή που το πόθεν έσχες των πολιτικών είναι το μεγαλύτερο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Όταν για να κάνεις δουλειά με το Δημόσιο, γνωρίζουν ακόμα και οι πέτρες ότι πρέπει να λαδώσεις. Δεν προβληματίστηκε ποτέ κανείς, για παράδειγμα, γιατί το Λιμενικό Σώμα εννοεί να προμηθεύεται συνεχώς τα ίδια άχρηστα φουσκωτά σκάφη από την ίδια εταιρία. Εταιρία που θα είχε κλείσει προ πολλού, αν δεν υπήρχε το Λιμενικό Σώμα...

Οι πάντες εξαγοράζονται στην Ελλάδα. Ακόμα και η "τυφλή" δικαιοσύνη αναγνωρίζει το χρήμα και την οικονομική δύναμη. Γι' αυτό μπορείς να σκοτώσεις τον δεκαπεντάχρονο που "ψώνισες" από τον δρόμο και να μην έχεις καμιά συνέπεια. Φτάνει να είσαι εκδότης.

Οι Ευρωπαίοι δεν είναι ηλίθιοι ή μακριά νυχτωμένοι. Γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει. Τα ίδια και χειρότερα γίνονται και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες-μέλη της Ε.Ε. Στο κάτω-κάτω της γραφής, η SIEMENS που έχει εξαγοράσει κυβερνήσεις και πολιτικά κόμματα σε όλες τις ηπείρους, είναι γερμανική εταιρία...




6 comments:

  1. Αν η διαφθορά είχε χτυπηθεί εδω και 15 χρόνια, σήμερα απλά δεν θα είχαμε τωρα τρόϊκα πάνω απο το κεφάλι μας.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aν το κάναμε Τζονάκε αυτό που λες, θα 'πρεπε να είχαμε εξορίσει όλους τους Νεοδημοκράτες και τους Πασόκους παρέα. Και που να βρεις τόπο εξορίας να χωρέσει όλους αυτούς...

      Delete
    2. Α! Τροφή για τα ψάρια...

      Delete
    3. Aντε καναβούρι για τα καναρίνια στην καλύτερη περίπτωση...

      Delete
  2. Δεν έχετε βαρεθεί όλους αυτούς τους κυρίους που βαράνε κάτι μιστάρες για να πουλάνε μούρη όπου τους παίρνει και να κάνουν μόκο όπου δεν τους παίρνει;

    Είναι διαφθορά όταν, ας πούμε, ένας γιατρός ( λέω την χειρότερη περίπτωση) παίρνει φακελάκι, αλλά όταν το σύστημα δεν υποστηρίζει το φακελάκι, επειδή η υγεία είναι ιδιωτική, οπότε πρέπει να πληρώσεις ένα χιλιάρικο με το καλημέρα και κάτι 10-χίλιαρα στην συνέχεια, αν τα έχεις (αν δεν τα έχεις δεν πας στο γιατρό) δεν είναι διαφθορά.

    Είναι διαφθορά όταν ο υπάλληλος του σωφρονιστικού συστήματος παίρνει ας πούμε ένα 500σάρικο για να κάνει κάποια εξυπηρέτηση, αλλά όταν το σωφρονηστικό ίδρυμα είναι ιδιωτικό και η εταιρία - ομού με τα δικαστήρια - επιμηκύνουν χωρίς λόγο ουσίας την ποινή, προκειμένου να παίρνουν τα συμφωνημένα απο το κράτος δεν είναι διαφθορά.

    Είναι διαφθορά όταν ένας υπάλληλος της εφορίας τσεπώνει κανένα χιλιάρικο και τα κάνει πλακάκια με τον φορολογούμενο, αλλά όταν η CIA πληρώνει την Αλ- Κάιντα για να εισβάλει στην Λιβύη και στην Συρία και στο Αφγανιστάν, δεν είναι διαφθορά.

    Είναι διαφθορά, όταν κάποιος κτίζει 200 τετρ. σπίτι αντί για 100 που δικαιούται, αλλά όταν οι τράπεζες ξεσπιτώνουν εκατομμύρια οικογένειες επειδή δεν έχουν να πληρώσουν τα δάνεια, δεν είναι διαφθορά, αλλά τήρηση του νόμου.


    Δεν συνεχίζω γιατί θυμώνω και μόνο που τα γράφω.

    Μήπως αυτό κάνει η ΕΚΤ - η τράπεζά μας - να αγοράζει κουρεμένα ελληνικά ομόλογα και να τα πουλάει ακέραια, να κερδίζει δηλαδή 40 και 45% δεν είναι η άφατη διαφθορά;;

    Η μήπως τα δάνεια που μας κάνουν δεν είναι διαφθορά!!!!


    Η ενάρετη Εσπερία είναι για κλάματα αυτή και όλες οι συντμήσεις της. ΕΚΤ - ΟΑΣΑ - ΠΣΙ - ΔΝΤ - ΠΣΤ - ΑΧ - ΒΑΧ - ΣΚΤ

    Και τώρα που τα έγραψα όλ αυτά πάω ν ακούσω τη Σταη, να παίρνει συνέντευξη τον Ράμφο που δίνει συμβουλές του στύλ: μαζεύτε τα και πάτε στην Εσπερία, εκεί που ρέει το μέλι και το γάλα και όλοι οι άνθρωποι σε κοιτάν στα μάτια και σου λένε την αλήθεια.

    Παρεμπιπτόντως οι Γερμανοί λαδώνονται με ένα πενηντάρικο!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έχεις δίκιο. Η διαφθορά ξεκινά από την εξουσία. Εξουσία που είναι πάντοτε έτοιμη και πρόθυμη να συλλάβει τον μικρό παραβάτη και είναι μονίμως ανέτοιμη κι απρόθυμη να εντοπίσει τον μεγάλο.

      Κι αυτό συμβαίνει διεθνώς. Η INTERPOL και το FBI δεν μπορούν να εντοπίσουν τον καταζητούμενο πρόεδρο της UNION CARBIDE για το δυστύχημα στη Μομπάλ της Ινδίας το 1984 με 20.000 νεκρούς...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...