September 9, 2012

Του Αγίου ανήμερα!




Τότε θα δούμε αναπτυξιακά μέτρα και μόνον εφ' όσον η ύφεση έχει αρχίσει να δίνει τη θέση της στην ανάπτυξη. Του Αγίου ανήμερα δηλαδή... Αυτό δήλωσε χθες στη Θεσσαλονίκη ο Σα(χλα)μαράς. Είπε επίσης ότι περίπου "καιγόμαστε" να πάρουμε το νέο δάνειο των 31,5 δισ. ευρώ. Το νέο δάνειο είναι η δόση του τελευταίου δανείου, η οποία σύμφωνα με τη σύμβαση έπρεπε να μας δοθεί του Ιούνιο του 2012 και παρανόμως δεν μας έχει δοθεί και οι δανειστές συνεχίζουν να μας εκβιάζουν για να μας τη δώσουν. Πρόσθεσε ο Σα(χλα)μαράς ότι το 90% αυτών των χρημάτων θα μείνει στη χώρα. Αποκρύβοντας το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος από το ποσό αυτό θα δοθεί στις χρεοκοπημένες τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίησή τους. Τέλος, μας πληροφόρησε ότι αυτά είναι τα τελευταία μέτρα που παίρνει σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Όλα αυτά όταν γνωρίζει ότι τα μέτρα που παίρνει θα συμβάλουν στην αύξηση της ύφεσης. Η ύφεση θα μειώσει και άλλο τα έσοδα του κράτους από την φορολόγηση. Η μείωση των εσόδων θα κάνει επιτακτική την ανάγκη της θέσπισης νέων εισπρακτικών μέτρων. 

Όταν τη μια μέρα είσαι αντιμνημονιακός και την επόμενη δεν έχεις πρόβλημα να δηλώνεις ακραιφνής μνημονιακός, είναι σαφές ότι πολύ πιο εύκολα ψεύδεσαι κι έτσι δικαιολογείς το όνομά σου, Σα(χλα)μαρά!

2 comments:

  1. Γιατί καιγόμαστε; Αφού ούτως ή άλλως θα επενδυτές θα πληρώνονται από το EFSF... Και το ψέμα πάει σύννεφο... Πάλι τυφώνες είχαμε στη Σαλονίκη.

    ReplyDelete
  2. Εγώ πάντως είμαι σίγουρος πως όντως αυτά είναι τα τελευταία μέτρα που παίρνει γιατί δεν θα προλάβει να πάρει άλλα.
    Τα επόμενα μέτρα θα τα πάρει ο λαός και το πρώτο από αυτά θα είναι να τον διώξει με τις κλωτσιές.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...