October 10, 2012

Υποκλιθείτε!




Υποκλιθείτε στην αντίληψη, την ειλικρίνεια, τη γνώση, την αμεσότητα του λόγου, το θάρρος και το μεγαλείο της διαπραγματευτικής ικανότητας του Σα(χλα)μαρά. Κατά την κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν χθες μετά τη συνάντησή τους η Μέρκελ και ο Σα(χλα)μαράς, ο τελευταίος ρωτήθηκε από δημοσιογράφο:

"Κύριε Πρωθυπουργέ, έχετε την αίσθηση, μετά τη συζήτηση που είχατε, πήρατε την εγγύηση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση"; Και ο Σα(χλα)μαράς απάντησε: "Κοιτάξτε κάτι. Εχθρός μας είναι η ύφεση"! 

Ίδιος σα ν' ακούγαμε τον ΓΑΠα, ήταν. Τον ΓΑΠα των φτωχών ελληνικών και της μειωμένης αντίληψης. Αφού ακούσαμε πάλι τον Σα(χλα)μαρά να μας λέει ότι η επίσκεψη Μέρκελ σημαίνει ότι η Ελλάδα βγαίνει από τη διεθνή απομόνωση και αφού είχε επιτρέψει να αναπτυχθούν μεγάλες προσδοκίες από την επίσκεψη, η Μέρκελ μας είπε ότι "ελπίζει κι εύχεται η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη". Κι εγώ ελπίζω ότι θα κερδίσω το ΛΟΤΤΟ...

Με άλλα λόγια, βρισκόμαστε στο ίδιο (αν όχι χειρότερο) σημείο από αυτό που ήμασταν πριν την επίσκεψη. Χθες μας είπαν με κάθε επισημότητα ότι μέχρι τις 18 Οκτωβρίου, δηλαδή σε μία εβδομάδα πρέπει να έχουν ψηφιστεί 89 μέτρα!

Προβλέπεται οι πωλήσεις βαζελίνης ν' αυξηθούν σημαντικά...




10 comments:

  1. Πάντως, εμένα, καθόλου δε μου άρεσε, από την τηλεόραση που το παρατήρησα, το βλέμμα που έριξε η Φράου Καγκελάριος στο Μέγαρο Μαξίμου, βλέμμα έμπειρου υπάλληλου κτηματομεσιτικού γραφείου... Βέβαια, καθόλου δεν απόρησα με το θράσος του σφουγγοκωλάριου εγγονού της λογοτέχνισσας. Ούτε με την εικόνα του φωτογενούς «πρωθυπουργού», ενοχλήθηκα, μπροστά στις κάμερες της τηλεδημοκρατίας μας, να σκύβει και να περιγράφει, στη σπουδαία Φράου, τα πλεονεκτήματα του φιλέτου. Με την αβροφροσύνη του αυλικού, Όθωνος και Αμαλίας γωνία, γεννημένου οσφυοκάμπτη. Στα μέτρα του ο ρόλος να ψιθυρίζει εμπιστευτικά στο αυτί της κυρίας τις άδηλες χάρες του εξαιρετικού ακινήτου: το play room που άφησε στο πέρασμά του από το Μέγαρο Μαξίμου ο Κωστάκης, την αλαβάστρινη πισίνα που σχεδίασε κι εγκατέστησε ο Γιωργάκης, την εξαιρετική συλλογή από γκραβούρες, με απεικονίσεις των τριών πιθήκων, «δεν είδα, δεν άκουσα δεν μίλησα», φιλοτεχνημένες με φύλλα κλεμμένου ελληνικού χρυσού. Με μεθοδικότητα τις παράγει αυτές τις γκραβούρες, καθημερινά, η Τρόικα Εσωτερικού, από την εποχή ακόμα της Παπαδημοκρατίαςˑ και παλαιόθεν. All-inclusive, στην τιμή της πώλησης. Εγγυημένη κι η απαλλαγή από τον φόρο ακίνητης περιουσίας, με υπογεγραμμένο ήδη, στα κρυφά, το προεδρικό διάταγμα. Ο πρώτος τη τάξει κρονόληρος τα υπογράφει όλα! Εγγυημένη φοροαποφυγή για 99 χρόνια. Εξαιρετική, fast-track, η ευκαιρία!

    http://my-pillow-book.blogspot.gr/2012/10/tea-and-sympathy.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Λογικό να εξετάζει προσεκτικά αυτό που θα "αγοράσει". Τα εισαγωγικά γιατί δεν θα το αγοράσει, θα της το χαρίσουν...

      Άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι τα μεγαλύτερα προσόντα των Ελλήνων πολιτικών είναι η δουλοπρέπεια και η οσφυοκαμψία. Η σειρά που αναφέρονται είναι τυχαία.

      Delete
  2. Αυτος δεν ηταν ο αντιμνημονιακός που μαχόταν τον ΓΑΠ ;
    Πήρε τωρα και καλάτα εύσημα για τις "προσπάθειες" των προηγουμένων ετών ενω αυτός τότε ηταν αντίθετος ;
    Θα ρίξουν λέει 89 νέα μέτρα !
    Περικοπές εννοείται και άλλα γερμανικά μαστίγια.
    Πιο παράλογο δε βλέπω να γίνεται,πάω να παίξω ΛΟΤΤΟ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εξού και Αντωνάκης ο κωλοτούμπας Τζονάκε. Μην παίξεις όλα τα λεφτά σου στο ΛΟΤΤΟ. Κράτησε αρκετά για τη βαζελίνη που θα μας χρειαστεί.

      Delete
  3. Μια ελπίδα είναι και τελικά τη σκοτώσαμε...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ποια ελπίδα αναφέρεσαι Δείμε;

      Delete
    2. Σε αυτή που σκοτώνουν καθημερινά...

      Delete
    3. Μάλιστα, πάει αυτή...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...