October 24, 2012

Ο μεγάλος τιμονιέρης



"Και δεν θέλω καν να σκεφθώ τι θα συμβεί, αν αυτήν την ώρα δεν κρατήσω σταθερά το τιμόνι. Κοιτάζω μόνο μπροστά ζητώντας τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα. Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι τολμήσουμε".

Παρ' ότι κοιτά μόνο μπροστά ο Σα(χλα)μαράς, δεν έχει καταφέρει να δει ακόμα ότι το δημόσιο χρέος έχει φτάσει στο 170% του ΑΕΠ. Όταν μπήκαμε στο 1ο μνημόνιο με 120%... Σε αυτό μας οδήγησε η φοβερή του τόλμη και η συνεχής διαπραγμάτευση. Που μόνον αυτός αντιλαμβάνεται ότι διαπραγματεύεται, όταν δέχεται ό,τι του ζητά η τρόικα τρομοκρατώντας τον λαό. 

Έχει αναγάγει τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ σε μάννα εξ ουρανού, αυτή που έπρεπε να έχουμε πάρει από τον Ιούνιο και παρανόμως παρακρατεί η τρόικα για να μας εκβιάζει. Συνεχίζοντας να κρύβει ο Σα(χλα)μαράς ότι το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των χρημάτων θα χρησιμοποιηθεί για την ανακεφαλαίωση των ήδη χρεοκοπημένων τραπεζών.

Έδωσε έτσι τη δυνατότητα στους δύο "καμμένους" τον Κουβέλη και τον Βενιζέλο, να του τη "βγουν απ' αριστερά", λέγοντας ότι δεν θα ψηφίσουν τα εργασιακά. Ο λισταδόρος Βενιζέλος μάλιστα του επιτέθηκε εμμέσως για αδυναμία διαπραγμάτευσης! Αυτός που το μόνο που ξέρει είναι να "βαράει προσοχές" σε επιχειρηματίες - όταν δεν νομοθετεί κατά παραγγελία τους - και ξένους ηγέτες.

Ο Σα(χλα)μαράς πάντως δεν μας εξέπληξε. Και πως να γίνει αυτό, όταν έχει καταγραφεί στην Ιστορία ως τον πολιτικό που κρατούσε τόσο "σταθερά" το τιμόνι, που ενώ στην αρχή ήταν κατά των μνημονίων γιατί αποτελούσαν "λάθος συνταγή", στη συνέχεια έγινε ένθερμος οπαδός τους και η "συνταγή" που αυτά επέβαλλαν, η μόνη σωτήρια...




4 comments:

  1. Είναι παλιό μου μότο:
    Τα δάση του Καναδά δεν φτάνουν για τις κρεμάλες που πρέπει να στηθούν στην Ελλάδα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Άλλαξέ τα με αυτά του Αμαζονίου. Θα σου χρειαστούν...

      Delete
  2. Σαν ουσιοεξαρτημένος... Όλα για τη δόση των.. τραπεζών...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι, για τη δόση που θα ανακινήσει την οικονομία, δίνοντάς τη σχεδόν ολόκληρη στις τράπεζες...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...