November 18, 2012

Φιλοζωική και τηλεπαθητική ιατρική...



Λυπάμαι πολύ που αναγκάζομαι να γράψω αυτό το κείμενο. Γιατί τη ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ στο Κορωπί τη γνώρισα το 2004, όταν εγκαταστάθηκα στη Ραφήνα. Αν και υπήρχαν 3 κτηνίατροι σε απόσταση 2-3 χιλιομέτρων από το σπίτι μου, αποφάσισα να πηγαίνω τους σκύλους μου στη ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ. Συνέχισα να το κάνω και αφού επέστρεψα στην Αθήνα και παρά το κόστος της μεγάλης απόστασης (είναι στην έξοδο Κ1 της Αττικής Οδού πριν το αεροδρόμιο). Το έκανα θεωρώντας ότι συνέβαλα με αυτό τον τρόπο στην απρόσκοπτη λειτουργία της ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ και στο πολύ σημαντικό έργο της, την περίθαλψη και τη φιλοξενία αδέσποτων ζώων.

Είκοσι μέρες μετά την επέμβαση στην Πέρσα, τηλεφωνώ για να μάθω αν είχαν βγει τα αποτελέσματα της βιοψίας. Μου απάντησαν αρνητικά και μου είπαν ότι θα με ειδοποιούσαν εκείνοι όταν θα τα έπαιρναν. Για τη βιοψία μου είχαν ζητήσει να πληρώσω 80 ευρώ, την απόδειξη για τα οποία θα την έπαιρνα μαζί με τα αποτελέσματα. Μια βδομάδα μετά δεν έχω κανένα νέο και ξανατηλεφωνώ για να μάθω ότι η βιοψία είναι εκεί. Ο γιατρός που έκανε την αφαίρεση του όγκου μάλιστα, μου διάβασε τα αποτελέσματα από το τηλέφωνο. Μου ζήτησε δε να ξαναδεί την Πέρσα, ιδιαίτερα όταν του είπα ότι το πρήξιμο δεν είχε υποχωρήσει τελείως.

Αποφασίζω να πάμε "οικογενειακώς" γιατί εν τω μεταξύ είχε παρουσιάσει ένα πρόβλημα στα πίσω πόδια του ο Rebel. Πηγαίνουμε μια καθημερινή πρωί. Όταν ήρθε η σειρά μας και πήγαμε στο θάλαμο εξέτασης - η Πέρσα με μια δυσκολία γιατί θυμόταν τι είχε περάσει - ο γιατρός "μας" ήταν ακόμα στο χειρουργείο. Έτσι βγήκαμε πάλι έξω. Ένα τέταρτο μετά ο γιατρός τελείωσε κι επιστρέψαμε στο εξεταστήριο. Τον βρήκαμε να κάθεται στο γραφείο. Βγάζει από το συρτάρι τη βιοψία και αφού μου λέει τα κύρια σημεία της, μου τη δίνει. Του δείχνω το πρήξιμο στη μουσούδα της Πέρσας, το βλέπει από το γραφείο (απόσταση δύο μέτρων περίπου) και μου λέει ότι πρέπει να πάρει αντιβίωση για πέντε μέρες. Γράφει τη συνταγή.

Στη συνέχεια αναφέρω το πρόβλημα του Rebel και καθήμενος, μου ζητά να του "κάνουμε μια επίδειξη" του που πονά ο σκύλος. Τον πιέζω στη λεκάνη για να καθίσει και ο Rebel ενοχλείται γιατί πονά και βγάζει ένα μικρό κλάμα. Ο γιατρός κάνει καθήμενος και τη δεύτερη διάγνωση! Μου δίνει χάπια, λέγοντας ότι αν συνεχίσει και μετά τα χάπια να έχει πρόβλημα, τότε θα πρόκειται για δυσπλασία, που σημαίνει ότι θα πρέπει ν' αρχίσει νέος γύρος εξετάσεων.

Μετά από αυτά, κατάλαβα ότι στη ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ έχουν αναγάγει την τηλεϊατρική σε τηλεπαθητική ιατρική...


ΥΓ. Συνεχίζω να θεωρώ πολύτιμο το έργο της ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ σε ό,τι αφορά τα αδέσποτα. Θέλω να πιστεύω ότι εμείς πέσαμε σε "κακιά στιγμή".






2 comments:

  1. Απο φίλους που μένουν επίσης Ραφήνα έχουμε ακούσει οτι είναι ευχαριστημένοι γενικά. Μήπςω λοιπόν έπεσες σε "ανάποδη" μέρα του γιατρου? Ο κτηνίατρος πάντως κατά την άποψη μου είναι και θέμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στον ιδιοκτητη και τον γιατρό πέρα απο ικανότητες. οποτε δεν θα μπω στο τριπακι να αλλαξεις γιατρο.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kι εγώ ήμουν ευχαριστημένος και μάλιστα έχω πολλούς γνωστούς στη Ραφήνα που πηγαίνουν τους σκύλους τους εκεί και είναι κι αυτοί ευχαριστημένοι.

      Το αν έπεσα σε "ανάποδη" μέρα του γιατρού ή αν ήταν κουρασμένος (το πιθανότερο) δεν δικαιολογεί την "εξέταση" που έκανε στους δικούς μου.

      Παρ' όλα αυτά, θα μας και θα τους ξαναδούμε!

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...