December 20, 2012

Ο καπετάνιος




"...Η χώρα άρχισε να ξανανεβαίνει, φτάνουμε στον κάβο, κάνουμε τη στροφή. Και μαζί με τη χώρα, μαζί με την οικονομία, την κοινωνία, θ' ανέβει πάλι και η δημοκρατική παράταξη που ιστορικά ταυτίζεται με ό,τι μεγάλο, με ό,τι ριζοσπαστικό, με ό,τι καινοτόμο έχει γίνει στον τόπο αυτόν από τη δημιουργία του νέου ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα...".

Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Βενιζέλος χθες σε ομιλία του στη Σπάρτη. Ο "καπετάνιος" φαντασιώνεται ότι πιλοτάρει το πλοίο που θα περάσει το δύσκολο κάβο. Θεωρώντας ότι όλοι οι Έλληνες είναι σαν τους εναπομείναντες οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, έχουν δηλαδή IO αμοιβάδας και μνήμη χρυσόψαρου...

Κι αυτό γιατί η συνεισφορά της δημοκρατικής παράταξης, δηλαδή κυρίως του ΠΑΣΟΚ και της δυναστείας Παπανδρέου, επί της ουσίας ταυτίστηκαν με ό,τι πιο βρόμικο, ό,τι πιο ψεύτικο, ό,τι πιο δήθεν υπήρξε ποτέ και οδήγησαν τη χώρα και την κοινωνία στο σημείο που βρίσκονται τα τελευταία 3 χρόνια.

Ξεκινώντας από το "Γέρο της Δημοκρατίας", τον έμπιστο συνομιλητή του παλατιού, που κυνήγησε τους κομμουνιστές αξιοποιώντας τα ξερονήσια, ως τόπους εξορίας των ανεπιθύμητων. Τον Ανδρέα Παπανδρέου που η "αλλαγή" που διαφήμισε ήταν στην πραγματικότητα η αντικατάσταση του "γαλάζιου" κράτους, από ένα πολύ χειρότερο "πράσινο."  Άλλαξαν και τα "τζάκια". Γνωρίσαμε το ηθικό "μεγαλείο" του Κοσκωτά, του Κόκκαλη, του Αθανασούλη. Αλλά πάνω από όλα μας "φόρτωσε" και τον γυιό του. Τον ανεκδιήγητο ΓΑΠα, ο οποίος μας σύστησε τους αγγλομαθείς και με φτωχά ελληνικά, όπως και του ιδίου, κηπουρούς. Θα μας μείνουν αξέχαστοι οι υπουργοί και οι βουλευτές του. Τα Δωδεκάνησα θα τον "δοξάζουν" εσαεί για τον Κρεμαστινό και τον Νικητιάδη. "Καπετάνιοι" και οι δύο στη νησιώτικη αλητεία.

Αυτό είναι ένα μέρος από τη συνεισφορά της "δημοκρατικής" παράταξης του Βενιζέλου. Ελπίζω ο λαός να ανταμείψει αναλόγως το ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας το στις επόμενες εκλογές εκτός Βουλής, αφού  φρόντισε ο Βενιζέλος να μην μπορεί να πάει εκεί που πραγματικά ανήκει, δηλαδή στη φυλακή...




4 comments:

  1. Στραβα αρμενιζουμε λεμε!!! Παγοβουνο λεμεεεεεεεε!!!
    Καλες Γιορτες, με Χριστουγενιατικη ατμοσφαιρα, την αληθινη οχι την αλλη τη γιαλαντζι και πολλη αγαπη!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Με τέτοιο καπετάνιο είναι σαφές ότι πάμε πάνω στον κάβο.

      Καλά να περάσεις κι εσύ με τους αγαπημένους σου!

      Delete
  2. Φυλακή;;;
    Μέρες που είναι, στολίδια κρεμασμένα στα δέντρα της πλ. Συντάγματος θα το προτιμούσα!
    Τέλος πάντων, καλά να περάσεις και καλή λευτεριά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xρειάζεται δέντρο από χάλυβα για να κρατήσει όλους τους επιφανείς Πασόκους, με πρώτοο τον Βενιζέλο.

      Καλά να περάσεις κι εσύ και απ' το στόμα σου στου σύμπαντος τ' αυτί!

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...