December 4, 2012

Αντίο Μπάρμπα Γιάννη...




Την Κυριακή το μεσημέρι αποφασίσαμε να πάμε για φαγητό στην ταβέρνα του Μπάρμπα Γιάννη στα Εξάρχεια. Ταβέρνα που γνωρίζω πάνω από 30 χρόνια και ήταν πάντα εκεί, στη Μπενάκη 94. Την έχω συστήσει και γνωρίσει σε πάρα πολλούς φίλους και γνωστούς μου. Απολαμβάναμε πάντοτε το καλό φαγητό, το κρασί και τη γρήγορη εξυπηρέτηση. 

Όλα αυτά μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι, που η φίλη μου πρόσεξε ότι η μαρουλοσαλάτα είχε ζωΰφια! Μας κόπηκε η όρεξη και φωνάξαμε το σερβιτόρο. Είδε και αυτός αυτά που είχε δει η φίλη μου και πρότεινε να μας φέρει νέα σαλάτα. Αρνηθήκαμε και ζητήσαμε το λογαριασμό.

Στο λογαριασμό δεν είχαν χρεώσει τη σαλάτα με τα ζωΰφια, πράγμα λογικό. Δεν μας ζήτησαν συγγνώμη, πράγμα ελληνικό... Αν και από το 1988 η ταβέρνα ανήκει σε Ιρανό.




12 comments:

  1. Αυτο ειναι ενα μεμονωμενο περιστατικο που θα μπορουσε να οφειλεται σε διαφορους λογους. Ο Ιρανος ιδιοκτητης ομως εχει μαλλον αποκτησει ελληνικη νοοτροπια, δηλαδη κοντοφθαλμη. Αν ειχε μυαλο και σκεφτοταν οτι ειστε πελατες εδω και χρονια και δεν αξιζει να σας χασει για ενα τετοιο ατυχες συμβαν, θα σας εκανε δωρο ολο το τραπεζι, φυσικα θα ερχοταν ο ιδιος εξω να ζητησει συγνωμη και θα σας κερνουσε κρασι και γλυκο επιπλεον. Θα εμπαινε ισως 20-30 ευρω μεσα για μια φορα, αλλα τωρα και εσας εχασε απο πελατες και αλλους ποσους που θα αποτρεψετε απο το να πανε...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αν όλα αυτά τα χρόνια τον διαφήμισα 100, τώρα θα τον δυσφημήσω 500. Ακριβώς γιατί όπως ο μέσος Έλληνας μαγαζάτορας, έμαθε κι αυτός στο εύκολο κέρδος σε βάρος του βλάκα, κατ' αυτόν, πελάτη.

      Delete
  2. Σωστός, κι εγω το ιδιο θα έκανα, δεν θα ξαναπατούσα και θα τον δυσφήμιζα.
    Δηλαδή το μαρούλι ήταν άπλυτο εντελώς !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Άπλυτο Τζονάκε, στο όνομα της μεγιστοποίησης του κέρδους. Γιατί αν το πλύνει, πρέπει να το σερβίρει αμέσως, αλλιώς είναι για πέταμα. Οπότε κι εμείς "πετάμε" την ταβέρνα "Μπάρμπα Γιάννης" στα αζήτητα.

      Delete
  3. Μπορεί στο χωριό του επιχειρηματία να τα τρώνε τα μαρούλια από το χωράφι. Δοκιμάζει λοιπόν ο άνθρωπος να επιβάλλει τις απόψεις του στα Εξάρχεια. Κάποια κορόιδα θα βρεθούν. Πάντως αρχές για να τον ελέγξουν ... αποκλείεται.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έχουν μαρούλια στο Ιράν Παρατηρητή; Νόμιζα ότι "καλλιεργούσαν" μόνο πετρέλαιο. Και γι' αυτό το στενό "φλερτ" με τους Αμερικάνους...

      Τώρα, οι αρχές που θα έπρεπε να ελέγξουν τον κάθε Μπάρμπα Γιάννη, ως αρχές στα αρχίδια τους.

      Delete
  4. Καλημέρα Swell, περιμένουμε και ένα σχόλιο για την σημερινή επέτειο. Φιλικά,
    /Παρατηρητής

    ReplyDelete
  5. Ετυχε να περάσω απο κει πρόσφατα, θυμήθηκα την ανάρτησή σου αλλα κι ενα κρασάκι που είχαμε πιεί εκεί και είπα, ώπα εδω δεν μπαίνουμε :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σωστά Τζονάκε, μακριά από τους βρομιάρηδες!

      Delete
  6. καπου πηρε το αυτι μου ότι τελικα εκλεισε η ταβερνα. γνωριζετε κατι;

    ReplyDelete
  7. TO MAGAZI EINAI ANOIXTO ALLA EINAI MESA STH VROMA DEN TIREI KANONES YGEIINHS ! AKOMA KAI OI TOYALETES TOU EINAI GEMATES KATSARIDES! OLO FONES KAI POLOI ALVANOI ENTOS KATASTIMATOS!!! DEN KSANAPAME..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ε βέβαια είναι ανοιχτό, αφού δεν έχουμε να μάθουμε να τιμωρούμε τους κακούς επαγγελματίες.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...