January 6, 2013

Η βρώμα, της βρώμας, ω ΠΑΣΟΚ...



Το ΠΑΣΟΚ θα μείνει στην ιστορία του τόπου, γιατί όποια φάση του εξετάσει κανείς, όποιον ηγέτη και να είχε, ένα πράγμα εμφανίζεται συνεχώς σαν σταθερό στοιχείο της πορείας του στην πολιτική ζωή της Ελλάδας.

Η "γέννησή" του κυριαρχήθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου και την "αλλαγή" που δήθεν έφερε με τη δημιουργία του "πράσινου" κράτους (διάβαζε αλητεία). Οι Ευρωπαίοι ήταν κουτόφραγκοι κι έτσι οι Πασόκοι καταχράστηκαν τα ΜΟΠ που πήγαιναν σε "πράσινες" τσέπες και τα ξένα προϊόντα που βαφτίζονταν ελληνικά, για να πάρουν επιδοτήσεις που δεν δικαιούνταν.

Ο Σημίτης έδωσε νέο "κύρος" στην αλητεία, με την υιοθέτηση του ευρώ. Και από τη μία μέρα στην άλλη οι τιμές προϊόντων και υπηρεσιών εκατονταπλασιάστηκαν, με τους μισθούς και τις συντάξεις να ακολουθούν από τεράστια απόσταση. Σημαντική συμβολή στη "φήμη" του Σημίτη έδωσε η τεράστια αφαίμαξη των λαϊκών κυρίως αποταμιεύσεων, με την κομπίνα του χρημαστηρίου. Σε όφελος συγκεκριμένων επιχειρηματιών που θησαύρισαν και γι' αυτό έκτοτε υποστηρίζουν με νύχια και με δόντια την όποια πολιτική των κυβερνήσεων. Βαφτίζοντας στα ΜΜΕ που κατέχουν "το κρέας ψάρι". Και όταν η "δικαιοσύνη" αποφάσισε να ερευνήσει το πώς και γιατί συγκεκριμένοι επιχειρηματίες βρέθηκαν ξαφνικά με δισ., οι μόνοι που την πλήρωσαν ήταν κάποια "βαποράκια.

Ο Σημίτης έδωσε το "δαχτυλίδι" της διαδοχής στο ΓΑΠα. Και αυτός σήμανε την έναρξη της αμαχιτί παράδοσης της χώρας στους δανειστές και την παράλληλη με το νόμο καθημερινή εξαθλίωση όλο και περισσότερων ανθρώπων. Η Ισπανία, παλιά πρωταθλήτρια,  βλέπει πλέον τη σκόνη μας στα ποσοστά ανεργίας. Και όταν ο ΓΑΠας παραιτήθηκε υπό το βάρος των ιστορικών του αποτυχιών, των ψεμάτων και των λαών, ανέλαβε ο Βενιζέλος, ο πλανητάρχης της διαπλοκής.

Τον τίτλο του πλανητάρχη της διαπλοκής, ο Βενιζέλος τον κέρδισε επάξια. Ο λαϊκής καταγωγής συνταγματολόγος κάνει το πρώτου του μεγάλο deal με το γάμο του με την κόρη του Μπακατσέλου, μεγαλοπαράγοντα της Δεξιάς στη Βόρεια Ελλάδα, ο τύπος του ανθρώπου που παλιότερα τον αποκαλούσαν μεγαλοτσιφλικά και ακόμα πιο παλιά, κοτζαμπάση. Μέσω του Μπακατσέλου, ο Βενιζέλος μπήκε στα "σαλόνια" της αθηναϊκής αλήτ. Με πρώτο αυτό του Λαμπράκη. Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης, ο Βενιζέλος έγραψε καθ' υπαγόρευση του Λαμπράκη, το νόμο για τις προμήθειες των Διαφημιστικών εταιριών. Αργότερα και για να καλύψει δια παντός τις ευθύνες του ιδίου και του εσμού του, συνέταξε και ψήφισε το νόμο περί "ευθύνης" των υπουργών.

Γι' όλα αυτά, είδηση θα αποτελούσε το αν ο Βενιζέλος και ο Παπακωνσταντίνου είχαν χειριστεί διαφορετικά τη λίστα Λαγκάρντ. Αυτοί επέλεξαν να προστατεύσουν από τη φορολόγηση τον κύκλο τους, τους αλήτες.

Όπου βρώμα και ΠΑΣΟΚ, όπου βρωμιάρης και Πασόκος λοιπόν από το 1981 και στον αιώνα τον άπαντα. Γιατί η βρώμα είναι στο DNA τους...



4 comments:

  1. Replies
    1. Εξαιρετικό, σ' ευχαριστώ πολύ!

      Delete
  2. Αλλά η ιστορία δείχνει και θα δείξει οτι το θέμα δεν ειναι αν κάποιοι είναι "πασόκοι" μα αν είναι βρωμιάρηδες, αλήτες, αμαθείς κουτοπόνηροι και παγαπόντηδες.
    Στο λέω για να πάψεις να λες οτι "φταίει το πασοκ" και να δεχτείς οτι φταίνε αυτοί που δήλωναν "πασοκ" και κανόνιζαν μεταξύ τους τα κόλπα της μεγάλης μάσας.
    Συμφωνούμε όμως οτι το ψάρι βρωμά απ το κεφάλι, άρα ναι, οι ηγεσίες εχουν μεγάλη ευθύνη.
    Πες μου όμως τι θα απογίνουν τόσα πασοκοπρόβατα που συρρέουν προς Συριζα μεριά ; Οταν θα ζητάν κι αυτοί με τη σειρά τους να κάνουν παρόμοια κόλπα με άλλη ομπρέλλα προστασίας, τι θα γίνει ;

    Καλή Χρονιά αγαπητέ μου Σουέλλ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τζονάκε, το ΠΑΣΟΚ έκανε τη βρώμα και τη λαμογιά επίσημη ιδεολογία. Αρχίζοντας από τον πατέρα του ηλίθιου.

      Αυτούς που "στέγασε" ο ΣΥΡΙΖΑ, θα τους πληρώσει πολύ ακριβά. Και θα δικαιολογήσει όλους αυτούς που χαρακτηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα...

      Πολύ καλή Χρονιά και σε σένα!!!

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...