April 9, 2013

Οι αιώνιες σταθερές της Ελλάδας




Οι αιώνιες σταθερές αξίες της χώρας είναι αυτές που παραμένουν ίδιες από τη γέννηση του ελληνικού "κράτους", το 1827. Παραμένουν ίδιες ως έννοιες, ως καταστάσεις, ως νοοτροπίες προσώπων. Ακόμα και αυτά τα πρόσωπα παραμένουν εν πολλοίς τα ίδια, έχουν το ίδιο επώνυμο με τους τότε πρωταγωνιστές, είναι οι απόγονοί τους.

Πρώτη διαχρονική σταθερή αξία είναι οι πολιτικοί και η πολιτική, με αυτή την σειρά. Οι πολιτικοί ήταν πάντοτε δουλικοί στους ξένους και απατεώνες (sic) στο εσωτερικό της χώρας. Με μία λέξη, οι πολιτικοί ήταν και παραμένουν κομπραδόροι. Και η πολιτική τους ήταν και είναι αυτή που εξυπηρετεί πάντοτε τους ξένους εντολοδόχους τους και τους ντόπιους υποστηρικτές των πολιτικών.

Οι υποστηρικτές των κομπραδόρων πολιτικών είναι αυτοί που κερδίζουν τα μέγιστα από τους πολιτικούς. Φτιάχνουν αμύθητες περιουσίες με τη βοήθεια των πολιτικών, καταπατώντας τους νόμους και αγνοώντας τις συνέπειες που έχουν αυτά πάνω στη ζωή των ανθρώπων.

Με τη "βοήθεια" αυτών των ανθρώπων χτίστηκε η "σύγχρονη" Ελλάδα. Αυτοί κατασκεύασαν τους δρόμους, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τις υποδομές. Γιατί σε αυτούς τα ανέθεσαν οι πολιτικοί, με τα δικά μας χρήματα τα έκαναν και στην τσέπη τους βάζουν τα κέρδη. Μεγάλη σταθερά δηλαδή η ελίτ, αυτή που σωστά πλέον αποκαλείται αλήτ.

Άλλη σταθερή αξία είναι η εκκλησία. Αυτή που πάντοτε υποστήριζε και συντασσόταν με ό,τι πιο αντιδραστικό υπήρχε. Με τον Τούρκο κατακτητή από το 15ο μέχρι το 19ο αιώνα, με τον Γερμανό τον 20ό και με τους θαυμαστές των Ναζί τον 21ο.

Τέλος, να μην ξεχάσουμε την άλλη σταθερά της χώρας, τους Έλληνες και πιο συγκεκριμένα τη λογική τους. Αυτή που τους "υποχρεώνει" να συνεχίζουν να υποστηρίζουν τους παραπάνω, αυτούς που οι ίδιοι ψήφισαν στην αρχή, ανέχτηκαν στη συνέχεια, αλλά ακόμα αδυνατούν να τους στείλουν στο διάολο.

Με τέτοιες σταθερές, είναι θαύμα που υπάρχει ακόμα η Ελλάδα. Λες ρε να είναι ευλογημένη η Ελλάδα;


2 comments:

  1. ναι! είναι εύλογημένη γι'αύτό ποτέ δέν πεθαίνει,όπότε όση ζημιά κι άν της κάνεις όσο κι άν ρημάξεις τό ταμείο , αύτή δέν πρόκειται νά πεθάνει..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και αν είναι ευλογημένη, γιατί της "λαχαίνουν" μονίμως όλοι οι αλήτες; Αυτό καταντά κατάρα.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...