May 10, 2013

Τί είναι η πατρίδα μας;



                                         Τι είναι η πατρίδα μας; Μην είν' οι κάμποι;
                                         Μην είναι τ' άσπαρτα ψηλά βουνά;
                                         Μην είναι ο ήλιος της, που χρυσολάμπει;
                                         Μην είναι τ' άστρα της τα φωτεινά;

Λάθος έκανε ο Ι. Πολέμης. Πατρίδα μας είναι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Πατρίδα μας είναι όλοι αυτοί οι ανεγκέφαλοι που ψηφίζουν και υποστηρίζουν ακόμα αυτά τα δύο κόμματα. Το ΠΑΣΟΚ του εσμού των τριών Παπανδρέου. Του αντικομμουνιστή Γεωργίου, που ήταν μονίμως πρόθυμος να συμμαχήσει ακόμα και με το διάβολο για να πετύχει τους βρόμικους στόχους του. Του Ανδρέα, που για να φτιάξει το "στρατό" του που θα τον διατηρούσε στην εξουσία, καταχρέωσε τη χώρα. Του ΓΑΠα, του αμερικανόδουλου που δεν έκρινε ποτέ αναγκαίο να μάθει ελληνικά. Σαν σωστός Μινέικο.

Και τη ΝΔ, του Τριανταφυλλίδη των διώξεων και των εκτελέσεων των αριστερών. Του "εθνάρχη" καταστροφέα της υπαίθρου και των πόλεων. Του μόνιμου υπηρέτη του κεφαλαίου και των Αμερικανών. Και του Σα(χλα)μαρά που ενοποίησε σε ένα κόμμα το ΛάΟΣ και την ΕΠΕΝ, στη ΝΔ. Αυτού που, με τη βοήθεια της Παναγίας του, θα απορροφήσει σε λίγο και τη συγγενή Χρυσή Αυγή. 

Ο ΓΑΠας στην αρχή και ο Σα(χλα)μαράς στη συνέχεια διέλυσαν την κοινωνία, μειώνοντας μισθούς και συντάξεις. Από τη "μεταρρυθμιστική" τους εμμονή δεν γλίτωσαν ούτε τα νοσοκομεία, ούτε οι απεργίες - να 'ναι καλά η δημοκρατική επιστράτευση. Η εκκλησία πάντως σώθηκε και αυτή τη φορά. Σε αντίθεση με τους χιλιάδες ανθρώπους που αυτοκτόνησαν.

Πατρίδα μας είναι - να μην το ξεχάσω - και η δικαιοσύνη, που παρακολουθεί ατάραχη όλα αυτά. Τιμώντας την μακρόχρονη παράδοσή της.






1 comment:

  1. εντάξει μωρε τώρα...αύτά τά περί πατρίδος , κοινωνικής δικαιοσύνης , κράτους δικαίου κλπ έχουν νόημα μόνο όταν μιλάμε γιά κράτη βιώσιμα καί όχι γιά κράτη άνάπηρα καί πτώματα .

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...