May 29, 2013

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινίΕνοχλήθηκαν σφόδρα τα ΜΜΕ από την ομιλία του Τσίπρα και την αναφορά του σε αυτά. Προσβλήθηκαν από την άποψή του ότι τα ΜΜΕ μεταδίδουν πανομοιότυπες ειδήσεις και θέσεις, οι οποίες μονίμως (θαύμα – θαύμα) συμπίπτουν απολύτως με τις θέσεις της εκάστοτε κυβέρνησης. Όπως  επιλέγουν μονίμως να αποκρύπτουν τις ίδιες ειδήσεις (και άλλο "θαύμα").

Και βγήκαν οι μεγαλοδημοσιογράφοι, εκπρόσωποι επί της ουσίας των επιχειρηματιών που ελέγχουν το μέσο στο οποίο εργάζονται, να επιτεθούν στον ΣΥΡΙΖΑ. Και μας θύμισαν ότι έλεγχος στα ΜΜΕ υπάρχει μόνο στις χώρες της Λατινικής Αμερικής και στη Β. Κορέα! Τέτοια «αντικειμενική» ενημέρωση μας προσφέρουν. Οι αναγνώστες των ανακοινώσεων της κυβέρνησης και των δελτίων Τύπου των αφεντικών τους. Η περίπτωση των ρεπορτάζ – ευαγγελίων για την κα Μαριάννα από το MEGA και το STAR και για την κα Κυριακού από τον ANTENNA, επιβεβαιώνουν τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΜΜΕ.

Ζούμε στη χώρα όπου επιτρέπεται στους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ να παίρνουν δουλειές από το κράτος. Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση ελέγχει τον κάθε Πρετεντέρη. Τόσο αποτελεσματικά, που αυτός πιστεύει ότι οι αντιδράσεις στην Κερατέα και στις Σκουριές της Χαλκιδικής – έργα συμφερόντων του Μπόμπολα και τα δύο – είναι ανεπίτρεπτες και υποκινούμενες από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατηγορούσε δε την Αστυνομία γιατί επέτρεπε την εκδήλωση τέτοιων συμπεριφορών, επειδή απειλούσαν τα συμφέροντα του αφεντικού του. Και όσοι αντιδρούσαν, μας έλεγε ότι ήταν αλήτες, αν όχι τρομοκράτες. 

Τώρα αν στη συναυλία στην Ιερισσό μαζεύτηκαν χιλιάδες άνθρωποι και δεν άνοιξε ρουθούνι, αυτό δεν κρίθηκε άξιο αναφοράς από τον Πρετεντέρη. Γιατί η συναυλία ήταν κατά της εξόρυξης του χρυσού από την Eldorado Gold, δηλαδή τον Μπόμπολα…  Ξέχασε ο Πρετεντέρης ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί... Τα ελληνικά ΜΜΕ μας έχουν συνηθίσει σε αυτή την "επιλεκτική" ενημέρωση από παλιά.

2 comments:

 1. Πριν λίγο παίχτηκε ένα στημένο ρεπορτάζ στο δελτίο του MEGA (φαίνεται ότι το έχουν πολύ ανάγκη να πείσουν τον κόσμο), με κομπάρσους εργάτες και μηχανήματα που πήραν μπρος για μισή ώρα, στο οποίο αναπαρίσταναν πάλι τη δήθεν επανεκκίνηση των έργων στην Ολυμπία Οδό.
  Το πως έγινε και ξεκίνησαν τα έργα χωρίς να δοθούν τα απαραίτητα δάνεια από τις τράπεζες και χωρίς να γίνουν προσλήψεις εργατικού δυναμικού στην κατασκευαστική κοινοπραξία, αυτό μόνο οι ταχυδακτυλουργοί του MEGA μπορούν να το εξηγήσουν. Η άλλη πλάκα είναι ότι ένα τόσο μεγάλο γεγονός για την εταιρεία (έναρξη των εργασιών ύστερα από 2 χρόνια ) δεν έχει καν ανακοινωθεί ακόμα σε δελτίο τύπου της:

  Δελτία τύπου

  πράγμα που σημαίνει ότι ούτε οι ίδιοι παίρνουν στα σοβαρά της στημένες παραστάσεις τους.
  (από το jungle-report)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Εφαρμόζουν τη λογική "virtual reality politics". Θεωρώντας συλλήβδην τους πάντες ηλίθιους και καταναλωτές κουτόχορτου αποκλειστικά. Και το MEGA είναι αυτό κυρίως που έδωσε τη νέα έννοια στο αρτικόλεξο ΜΜΕ, όπου το "Ε" αντιστοιχεί με το "εξαπάτησης".

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...