June 11, 2013

Ο "ξαφνικός θάνατος" του Σα(χλα)μαρά




Για να βρεις τον ένοχο ενός εγκλήματος, ο ασφαλέστερος τρόπος είναι να εντοπίσεις αυτούς που ωφελούνται από το έγκλημα. Από το έγκλημα του ακροδεξιού Σα(χλα)μαρά ωφελούνται κυρίως οι ιδιοκτήτες των μεγάλων καναλιών της ιδιωτικής τηλεόρασης. Αυτή τη χαριστική πράξη τους την προσφέρει ο Σα(χλα)μαράς για να έχει από την πλευρά τους μια ακόμα μεγαλύτερη στήριξη, την οποία έχει πλέον ανάγκη, λόγω των αλλεπάλληλων αποτυχιών που σημειώνει η κυβέρνηση. Με τελευταία αποτυχία, το ηχηρό φιάσκο στην πώληση της ΔΕΠΑ, τη διαπραγμάτευση της οποίας είχε αναλάβει ο ίδιος ο Σα(χλα)μαράς.

Για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την αποτυχία αυτή, τόσο στο εσωτερικό όσο και στην τρόικα, ο ακροδεξιός πρωθυπουργός θεώρησε πρέπον να κλείσει την ΕΡΤ απολύοντας περισσότερους από 2.500 ανθρώπους. Ικανοποιώντας έτσι το ανθρωποφάγο ένστικτο της τρόικας για απολύσεις. Για να πάρει δε με το μέρος του και τον ανεγκέφαλο κόσμο, ανακοίνωσε ότι όσο θα μείνει κλειστεί η ΕΡΤ δεν θα πληρώνουμε το χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Το γελοίο υποτακτικό ξεχνά ότι δεν υπάρχει Δυτικοευρωπαϊκή χώρα που δεν έχει Δημόσια τηλεόραση. Ξεχνά ότι ένας Δημόσιος οργανισμός εξ ορισμού προσφέρει κοινωνικό έργο. Ως εκ τούτου είναι δύσκολο να είναι κερδοφόρος. Άλλωστε, αν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στην ΕΡΤ ή σημειώνονται ατασθαλίες, γι' αυτό ευθύνονται αποκλειστικά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Όπως ευθύνονται αποκλειστικά και για την νοοτροπία της λουμπενιάς και της αλητείας που καλλιέργησαν σε όλη την κοινωνία.

Αν τους ενοχλούσε το πρόγραμμα της ΕΡΤ, με τί το συγκρίνουν; Με τις τούρκικες σειρές των ιδιωτικών καναλιών, με την "αντικειμενικότητα" της Τρέμη και του Πρετεντέρη, με την "ειλικρίνεια" του Παπαχελά ή με τα ελληνικά του Πορτοσάλτε;

Παράλληλα, είναι "ηχηρή" η αφωνία του διευθυντή της ΕΡΤ από τις σημερινές εξελίξεις, αυτού που τοποθέτησε ο Σα(χλα)μαράς για να "αναμορφώσει" τη Δημόσια τηλεόραση. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο Σα(χλα)μαράς για να τον παρηγορήσει θα δημιουργήσει τη θέση "Γενικός Διευθυντής στην Ψαρρού" και θα τον τοποθετήσει εκεί.

Ο Σα(χλα)μαράς ενοχλείται από την ελεύθερη πληροφόρηση, όπως ακριβώς και ο Ερντογάν. Δεν τον ενοχλεί, βλέπετε, η πληροφόρηση από τα κανάλια του Μπόμπολα, του Βαρδινογιάννη ή του Κοντομηνά. Γιατί με όλους αυτούς ο Σα(χλα)μαράς και η παρέα του έχουν κοινά συμφέροντα. Όπως ακριβώς κάνει ο Ερντογάν, ο Σα(χλα)μαράς πέρασε την απόφαση για την ΕΡΤ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, διότι φοβάται να την περάσει από τη Βουλή. Όπως κάνει κάθε χούντα που σέβεται τον εαυτό της.

Εύχομαι ολόψυχα, αυτή η απόφαση να αποτελέσει τον "ξαφνικό θάνατο" του Σα(χλα)μαρά.





3 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...