July 1, 2013

Ο ΓΑΠας και η ιστορία



Θυμήθηκε ο ΓΑΠας τον πατέρα του μετά τη δήλωση του Βορίδη και μεταξύ άλλων απάντησε: "Όλοι γνωρίζουν ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία. Γι' αυτό συγκρούστηκε με το κράτος της  δεξιάς και με ό,τι κρατούσε σε καθεστώς εξάρτησης την Πατρίδα μας". Ξέχασε ο ΓΑΠας τα δικά του λόγια στο Καστελόριζο, ότι η υπαγωγή από τον ίδιο στο ΔΝΤ και την ΕΚΤ σημαίνει απώλεια εθνικής κυριαρχίας.

Επαναλαμβάνει την τακτική του πατέρα και του παππού του, όπου και οι δύο άλλα έλεγαν και άλλα έκαναν μονίμως. Ισχυρίζεται ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου συγκρούστηκε με το κράτος της Δεξιάς. Σωστά, συγκρούστηκε με τη Δεξιά για να φτιάξει το κράτος του ΠΑΣΟΚ.  Γιατί σε όλα τα άλλα, συνέχισε την πολιτική της Δεξιάς.

Είχα την "τύχη" να παρουσιαστώ στο Πολεμικό Ναυτικό 9 μέρες πριν τις εκλογές του 1981. Επί Δεξιάς, όσους θεωρούσαν αριστερούς, τους χαρακτήριζαν "ακατάλληλους για χρήση". Ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ το άλλαξαν αυτό δραστικά. Τους ονόμαζαν πλέον "περιορισμένης χρήσεως". Χαρακτηρισμένος λοιπόν ως "περιορισμένης χρήσεως", "ευτύχησα" επί του "σοσιαλιστικού" ΠΑΣΟΚ, να υπηρετήσω 24 μήνες (από τους 26 συνολικά) σε δύο αντιτορπιλικά, κάνοντας τις "κρουαζιέρες" της ζωής μου. Οι γόνοι όμως δύο επώνυμων επιχειρηματιών, που παρουσιαστήκαμε την ίδια μέρα, υπηρέτησαν στο σπίτι τους... Επί του "σοσιαλιστικού" ΠΑΣΟΚ των Παπανδρέου.









No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...