July 10, 2013

Πόσο βλάκας μπορείς να είσαι...



Για να σου δείξω πόσο βλάκας είσαι, έχεις "καταφέρει" να συγκεντρώσεις δίπλα σου, να φτιάξεις την "αυλή" σου με δύο ανθρώπους οι οποίοι ευθύνονται, μαζί με τη δική σου βλακεία, για τη σημερινή κατάντια της επιχείρησης.

Η μεν κα Χάρρου, εκτός όλων των άλλων, σε έκανε να δαπανήσεις ό,τι είχες και δεν είχες σε αυτό το κτίριο, βγάζοντας η ίδια όλες τις παιδικές προσλαμβάνουσες που είχε. Χρησιμοποιώντας πανάκριβα υλικά, που όμως δεν είναι και ποιοτικά. Έφτιαξε ένα τεράστιο γραφείο για τον εαυτόν της και ένα για σένα, σπαταλώντας τετραγωνικά μέτρα με τόσο ηλίθιο τρόπο, που το υπόλοιπο κτίριο είναι μη λειτουργικό και δεν το χαρακτηρίζεις κτίριο γραφείων. Επίσης, η Χάρρου αποφασίζει για το ποιός κάνει και ποιός δεν κάνει για τη δουλειά. Αυτή, που εκτός από παλιά Πασόκα και καταστηματάρχης, δεν έχει άλλη εμπειρία. Την ανέχεσαι όμως, δεν σε ενοχλεί που δηλώνει ειδική στο marketing και το management.

Ο δε συνταξιούχος συμμαθητής σου και συντάκτης Αυτοκινήτου και Εξωτερικών Ειδήσεων και (παλιότερα) διευθυντής marketing, έχει συμβάλει κι αυτός στο μέτρο των δυνατοτήτων του και της συμπλεγματικής συμπεριφοράς του, ώστε να διαταράξει τη σχέση της εφημερίδας με μια σειρά πιθανών πελατών. Αν είχες προσέξει ποτέ αυτά που γράφει στην εφημερίδα, τα λάθη και τη χολή που βγάζει, θα τον είχες σταματήσει. Εσύ όμως είσαι τόσο βλάκας που τον ακούς και μάλιστα, κατεβαίνεις κάθε πρωί στο γραφείο του για να σου δώσει τα "φώτα" του. Ούτε η εμφάνισή του στο γραφείο σου λέει τίποτα, οι πλαστικές γαλότσες όταν βρέχει το χειμώνα και το κοντό παντελόνι το καλοκαίρι. Σαν συνειδητοποιημένος συντάκτης Αυτοκινήτου όμως, οδηγεί ένα υπερασφαλές αυτοκίνητο... Στο οποίο, αν και δεν έχει καταλύτη, βάζει αμόλυβδη βενζίνη.


Με τη Χάρρου και τον συνταξιούχο συμμαθητή σου, Χρήστο, νομίζεις ότι μπορείς να αντιμετωπίσεις τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής. Το ίδιο νόμιζε και ο ΓΑΠας, με τη Φώφη και τον Γερουλάνο. Μήπως θυμάσαι, Χρήστο, πού και πώς κατέληξε;



4 comments:

  1. Απο τη μία, διάβασα όλες τις συνέχειες της ιστορίας με ενδιαφέρον,
    απο την άλλη το 'κανες πάλι και ανακάτεψες το ΓΑΠ. Δε μπορείς άμα δε φταίει κι ο ΓΑΠ.
    Κάτι μου λέει πως οι τύποι σαν τον πρωταγωνιστή της ιστορίας σου, ειναι εκείνοι που ξαφνικά μιά μέρα χρεωκοπούν κι αφήνουν απλήρωτο κόσμο ενω εξαφανίζονται και κάπου μακριά.
    Και φυσικά ποτέ δεν φταίνει οι ίδιοι, δεν ξέρουν τι φταίει πάντως όχι οι ίδιοι και μια μέρα ανακαλύπτουν κάποιον που να φταίει για να νιώθουν και υπέροχοι.
    Επίσης κάτι μου λέει οτι δεν ειναι λίγοι οι τύποι αυτοί, αντίθετα, πρέπει να φύτρωσαν εκατοντάδες τέτοιοι και τέτοιες "επιχειρηματίες".

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν ανακάτεψα τον ΓΑΠα (σου) Τζονάκε. Ως παράδειγμα τον ανέφερα.

      Ο "δικός μου" αποτελεί μνημείο της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Όπου για να διατηρήσουν την "αυλή" τους, δεν έχουν πρόβλημα να καταστρέψουν την εταιρία.

      Delete
  2. Ναι, αυτο θυμίζει την αυλή του κάθε πασόκου που την ζήσαμε επανειλημμένα στο παρελθόν, και όπου έπρεπε να εισαι πιο πασόκος απο άλλους πασόκους ή απλά να σέρνεσαι στην ίδια λογική με τα αφεντικά που συνήθως είχαν θέσεις εξουσίας που τους δόθηκε επειδή και μόνο ήταν "δικοί τους".
    Η ηλιθιότητα παραμένει ηλιθιότητα κάτω απο οποιαδήποτε ταμπέλα αγαπητέ φίλε, και ο ηλίθιος θα εχει και ηλίθιους συνεργάτες και συμβούλους για διατηρήσει μιαν αυλή ετσι οπως τη νομίζει αδιαφορώντας για άλλα πράγματα.
    Προχτές μου λέγαν για "αριστερό" δικηγόρο που δίνει μισθούς 300 €, μένει Βούλα ή Βουλιαγμένη νομίζω, εχει σκάφος, εξοχικό κλπ και λειτουργεί γενικά με μία λογική που πιο δεξιά δεν πάει. Αλλά δηλώνει αριστερός.
    Ζήτω μας :)
    Τι να πείς.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γεμάτος ο κόσμος από τέτοιους "αριστερούς" Τζονάκε. Ο συντάκτης του αυτοκινήτου που αναφέρω, είναι παντρεμένος με Ανατολικογερμανίδα και πιστεύει, αφού πλέον δεν υπάρχει ο Χόνεκερ, ότι η σωτηρία μας θα έρθει από την Κίνα! Το όνομα αυτού Γυφτιάδης. Ο ορισμός του γύφτου, αυτού που ζει μονίμως στην τράκα.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...