July 2, 2013

Ελλάδα, η χώρα της μεζούρας



Κάποτε την χρησιμοποιούσαν μόνον οι ραφτάδες και οι μοδίστρες. Με την πάροδο των χρόνων, η μεζούρα μπήκε στα "ψηλά" σαλόνια, της δικαιοσύνης και αυτά της εκάστοτε κυβέρνησης. Αν ήσουν δίμετρη, κέρδιζες την "παρέα" του δικαστή και την άδεια παραμονής στη χώρα. Αν σήκωνες πολλά βάρη κι έφερνες στη χώρα μετάλλια, και να μην ήσουν, γινόσουν Έλληνας αμέσως. Αν έτρεχες τόσο γρήγορα ή πηδούσες μακριά, που να κέρδιζες μετάλλια για την Ελλάδα, πάλι γινόσουν Έλληνας. Έμεινε στην ιστορία ο Καλούσης, ο γνωστός από το παραδικαστικό κύκλωμα, που όταν δεν έκανε τα στραβά μάτια σε άλλες πολύ σοβαρές υποθέσεις, μετρούσε με τη μεζούρα το ύψος των αλλοδαπών γυναικών που επέλεγε για συντροφιά του.

Η "σοφή" ελληνική πολιτεία δεν σε θεωρεί Έλληνα αν έχεις γεννηθεί εδώ, έχεις πάει σχολείο εδώ και τα ελληνικά είναι η μόνη γλώσσα που γνωρίζεις και μιλάς. Σε θεωρεί λαθρομετανάστη. Αν όμως καταφέρεις και σε πάρουν στα drafts του ΝΒΑ, τότε γίνεσαι αυτομάτως Έλληνας. Και σε δέχεται και  ο πρωθυπουργός στο Μαξίμου. Αν δε σου έχουν κλείσει συμβόλαιο με πολλά χρήματα, δεν αποκλείεται να σου ζητήσει και βοήθεια για την πατρίδα. Για την οποία μέχρι πριν λίγες βδομάδες ήσουν λαθρομετανάστης και υποψήφιος προς απέλαση, εσύ και η οικογένειά σου. Ο ίδιος πρωθυπουργός που θεωρούσε μέχρι πριν λίγο τους γονείς σου και σένα λαθρομετανάστες και που ήθελε να ανακαταλάβει τις πόλεις από σας, σε συγχαίρει για την επιτυχία σου.

Σε αυτή τη χώρα η υποκρισία είναι τόσο μεγάλη, που δεν καμιά μεζούρα δεν μπορεί να τη μετρήσει.


2 comments:

  1. Ο Αντετοκούνμπο έγινε Ελληνας ΠΡΙΝ γίνει draft στο ΝΒΑ.
    Εχεις προσέξει οτι ο δικαστής που πολέμησε πολύ για να μην παίρνουν ιθαγένεια αυτά τα παιδιά, ειναι σήμερα στο Υπ.Δικαιοσύνης του ίδιου πρωθυπουργού που κάλεσε το παιδάκι στο Μαξίμου ;
    Μήπως ηταν παρών και ο δικαστής αυτός ;
    Καραγκιοζιλίκια.
    Οπως παλιά κάλεσε ο Ανδρέας Παπανδρέου τον Γκάλη. Και μετά ο κουρασμένος Καραμανλής τους ολυμπιονίκες και πάει λέγοντας.

    Αν ημουν Αντετοκούνμπο θα έλεγα στον Σαχλαμαρά "δεν ερχομαι Μαξίμου, άμα θες ελα εσύ και φέρε μαζι και τον κ.δικαστή. Θα έχουμε κρύα λεμονάδα."

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όπως δεν μπήκε τυχαία στο Υγείας ο Άδωνις, έτσι και ο χουντικός Αθανασίου μπήκε επί τούτω στο Δικαιοσύνης. Μήπως θυμάσαι τί έγινε το αντιρατσιστικό της κυβέρνησης;

      Μη νομίσεις ποτέ ότι ο Σα(χλα)μαράς δεν έχει σχέδιο σε ό,τι αφορά την ακροδεξιά στροφή. Μόνο στην οικονομία έχουν χάσει τη μπάλα.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...