July 23, 2013

Η συνταγή της κυβέρνησης για την ανεργία


Η κυβέρνηση έχει βρει μια πολύ "νόστιμη" συνταγή για την ανεργία. Είναι "νόστιμη" η συνταγή, γιατί με αυτήν καταφέρνει να εμφανίζει μειωμένο το ποσοστό ανεργίας και έτσι να επιβεβαιώνει το success story του Σα(χλα)μαρά.

Η "κεντρική ιδέα" της συνταγής συνίσταται στο με κάθε τρόπο περιορισμό αυτών που δικαιούνται να έχουν κάρτα ανεργίας. Έτσι, δυνατότητα να βγάλει κάποιος κάρτα έχει μόνο μέσα σε δύο μήνες από την ημερομηνία που έχασε για οποιοδήποτε λόγο τη δουλειά του. Για την κυβέρνηση, αν έχουν περάσει δύο μήνες και μία μέρα, δεν είσαι άνεργος!

Αν είσαι μέσα στην προθεσμία των δύο μηνών, για να βγάλεις κάρτα ανεργίας πρέπει να καταθέσεις το εκκαθαριστικό της εφορίας ή, αν δεν υπάρχει αυτό, τη φορολογική δήλωση. Μάλιστα στον ΟΑΕΔ δεν "κάνει" το περσινό εκκαθαριστικό ή η δήλωση, αλλά θέλουν τα φετινά. Λες και το να είσαι άνεργος εξαρτάται από το Α ή το Β εισόδημα.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, η κυβέρνηση πρόκειται σύντομα να θέσει και άλλους κανόνες στη διαδικασία έκδοσης κάρτας ανεργίας. Σύμφωνα με αυτές, θα σου ζητούν να τους δείξεις το κινητό σου τηλέφωνο και αν είναι smartphone, δεν θα θεωρείσαι άνεργος. Αν τα παπούτσια σου δεν έχουν τρύπες στις σόλες, ούτε σε αυτή την περίπτωση θα είσαι άνεργος.

Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση έχει καταφέρει οι επίσημοι άνεργοι να είναι μόνο ένα 1,5 εκατομμύριο. Όλοι οι υπόλοιποι, κατά την κυβέρνηση, δεν είναι άνεργοι αλλά ούτε εργάζονται. Ανήκουν σε μια καινούρια κατηγορία και λέγονται ζόμπι. Η κατηγορία αυτή υπάρχει μόνο στην Ελλάδα του Σα(χλα)μαρά.









4 comments:

  1. Ο αριθμός των ανέργων είναι τρομακτικός, ειτε είναι 1 εκατομμυριο ειτε 1.5 ειτε αν θες και 500 χιλιάδες άνθρωποι σε χώρα μς πληθυσμο συνολικό πάνω κάτω 11 εκατομμύρια.
    Τα τρυκ παντα τα έκαναν οι κυβερνήσεις αλλα ετουτοι εδώ το έχουνε παραχε... να χει τον πόνο του ο κόσμος και τούτοι να πειράζουν τα νούμερα, λάστιχο κατα πως βολευει. Και να μη μπορείς και να πιστεψεις κανέναν τους γιατί δεν εμπιστευεσαι κανέναν οτι λέει αλήθεια.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τζονάκε οι πρόγονοι των Δεξιών και των Πασόκων είχαν αναγάγει το ψέμα σε επιστήμη από την Κατοχή ακόμα. Οι σημερινοί απόγονοί τους απλώς ακολουθούν τα ίδια βήματα.

      Delete
  2. Mα και οι ΠΑΣΟΚοι δεξιοί είναι και μάλιστα χείριστης μορφής.
    Δεν προκαλεί εντύπωση πόσοι ΠΑΣΟΚοι ψηφίζουν ΧΑ??

    Palladinos

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σωστός. Είναι και οι Πασόκοι δεξιοί, αλλά πάνω απ' όλα είναι οι μεγαλύτεροι αλήτες.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...