July 7, 2013

Αναίσθητος ή ηλίθιος;



"Καταφέραμε να περάσουμε πολλές δοκιμασίες, χωρίς απώλειες". Αυτό είπε ο Σα(χλα)μαράς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ. Δεν βλέπει να έχουν υπάρξει απώλειες ο ακροδεξιός Σα(χλα)μαράς. Δεν έχει εξαθλιωθεί η ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Δεν ψάχνουν χιλιάδες άνθρωποι στα σκουπίδια για να βρουν κάτι να φάνε. Δεν έχουν διαλυθεί τα νοσοκομεία και όλες οι Υπηρεσίες της Υγείας, από την υποχρηματοδότηση και την έλλειψη προσωπικού και υλικών. Κατά τον Σα(χλα)μαρά δεν είναι απώλεια οι καθημερινές αυτοκτονίες απελπισμένων ανθρώπων. Δεν είναι απώλεια η καταρράκωση του Συντάγματος και κάθε έννοιας Δικαίου, με τρανό παράδειγμα την περίπτωση του Κώστα Σακκά.

Όλα αυτά δεν είναι προβλήματα. Ούτε η άκρατη υποκρισία με την οποία ο Σα(χλα)μαράς αντιμετώπισε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αποτελεί πρόβλημα. Δυσκολεύομαι να αποφασίσω αν πρόκειται για τελείως αναίσθητο άνθρωπο ή τελείως ηλίθιο.



4 comments:

  1. To δεύτερο φίλε μου, το δεύτερο!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όχι βέβαια ότι διακρίνεται για την ευαισθησία του, ο ηλίθιος.

      Delete
  2. Και τα δυο. Αδειος απο συναισθηματα και ανεκδιηγητα ηλιθιος... νομιζω εχει τον πιο επικινδυνο συνδυασμο, αυτον που σε κανει αδιστακτο...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Συμφωνώ. Να συμπληρώσω μόνο το άλλο του χαρακτηριστικό, να υποτιμά τη νοημοσύνη των άλλων. Και να μας ταΐζει μονίμως με κουτόχορτο.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...