August 25, 2013

Οι κουμπάρες


Τις κουμπάρες αποφάσισαν να παίξουν στην κυβέρνηση, μετά τον καταιγισμό δηλώσεων Γερμανών κυρίως παραγόντων, που προεξοφλούσαν τη νέα βοήθεια, δηλαδή το νέο μνημόνιο που σίγουρα θα χρειασθεί η Ελλάδα για την τριετία 2014-2016. Μνημόνιο που γνωρίζουμε πολύ καλά πλέον ότι θα σημάνει νέα μέτρα. Αυτά, που η κυβέρνηση επαναλάμβανε συνεχώς ότι δεν θα χρειασθούν, αφού πήραμε όλα τα μέτρα που μας ζητούσε η Τρόικα. Πόσο μάλλον όταν στο τέλος του χρόνου θα έχουμε πρωτογενές πλεονάσμα, τόνιζε.

Τώρα που όλη αυτή η σιγουριά της κυβέρνησης πήγε περίπατο μαζί με το success story του Σα(χλα)μαρά, όλοι αντιλαμβάνονται ότι πολύ δύσκολα θα μπορέσει αυτή η Βουλή να ψηφίσει νέα μέτρα. Αναγνωρίζουν ότι μια τέτοια προσπάθεια είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε πτώση της κυβέρνησης και εκλογές.

Με αυτό το επιχείρημα άρχισαν στην κυβέρνηση να παίζουν τις κουμπάρες: "Προτιμάτε να συζητάτε μαζί μας ή με τον ΣΥΡΙΖΑ;" λένε στους Γερμανούς. Οι Γερμανοί από την άλλη παίζουν τα "σκληρά καρύδια", έχοντας το μυαλό τους στις εκλογές σε λιγότερο από ένα μήνα. Άλλωστε αποδίδουν πλέον στον Σα(χλα)μαρά την ίδια σοβαρότητα που απέδιδαν όλοι στη Σάρα Πεϊλίν, δηλαδή καμιά. O Στουρνάρας, στο ρόλο του απολύτως ηλίθιου, αντί να κάνει αυτοκριτική ή να ζητήσει έστω συγνώμη για τα μέτρα που πήρε και μας οδήγησαν εδώ, επαναλαμβάνει την άποψη του Σόιμπλε για τα 10δις που θα χρειασθούμε...

Το πιο ανησυχητικό απ' όλα, είναι το γεγονός ότι αυτά τα γελοία (sic) υποκείμενα κάποιοι τα ψήφισαν και κάποιοι συνεχίζουν να τα υποστηρίζουν ακόμα. Δικαιολογώντας με αυτό τον τρόπο την άποψη του Αϊνστάιν για τα όρια του σύμπαντος και της ηλιθιότητας.



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...