August 29, 2013

"Προσπαθούμε να κάνουμε την αγορά πιο σύγχρονη"...


Αυτή είναι δήλωση του Χατζηδάκη σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα στο MEGA. Η δήλωση έγινε με αφορμή την εγκατάσταση των συστημάτων εισροών - εκροών στο κύκλωμα της αγοράς καυσίμων. Με αυτό το σύστημα η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα μπορέσει να ελέγξει την φοροδιαφυγή στην αγορά καυσίμων.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω τον υπουργό είναι αν νομίζει ότι θα μπορέσει ποτέ να ελέγξει την κλοπή, που γίνεται σε βάρος του καταναλωτή. Όπου ένα ρεζερβουάρ συγκεκριμένης χωρητικότητας ξαφνικά μένει έγκυο, μεγαλώνει, αποκτά μεγαλύτερη χωρητικότητα. Αν προσθέσετε τις ποσότητες στις δύο αποδείξεις της φωτό, θα δείτε ότι αθροίζουν στα 191,52 λίτρα. Τόσο έγραψε η αντλία. Έλα όμως που τα τρία ρεζερβουάρ (30+30+110) του φουσκωτού  έχουν χωρητικότητα 170 λίτρα. Και παίρνουν 170, αν είναι τελείως άδεια και τα γεμίσεις μέχρι πάνω. Τουλάχιστον το μεγάλο ρεζερβουάρ δεν ήταν τελείως άδειο.

Με άλλα λόγια, στο συγκεκριμένο πρατήριο μου έβαλαν 21,52 λίτρα αέρα, που τον πλήρωσα 34,85€. Αυτό το κατάφεραν με μια υποτιθέμενη διακοπή ρεύματος, που σταματά την αντλία. Τη μηδενίζουν και ξεκινά μετά από το μηδέν. Καταλαβαίνω λοιπόν ότι η αγορά εκσυγχρονίζεται και στη μοντέρνα κλοπή.








No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...