August 5, 2013

Το σύμπαν και η μαλακία


Ο Σα(χλα)μαράς ισχυρίζεται σε συνέντευξή του ότι δεν εκβιάζεται. Ο υπουργός του επί των Οικονομικών, ο Στουρνάρας, λέει ότι αν δεν κάνουμε τις απολύσεις που μας ζητούν οι δανειστές δεν θα πάρουμε τις δόσεις. Αυτό το τελευταίο δεν είναι εκβιασμός για τα κυβερνητικά τζιμάνια. 

Φαντάζομαι ότι αν ζούσε σήμερα ο Αϊνστάιν και γνώριζε την ελληνική κυβέρνηση, θα μιλούσε για μαλακία χωρίς όρια και όχι για βλακεία. Γιατί τί άλλο από συνεχείς μαλακίες έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση; Για να θυμηθώ λίγα μόνο, η μεγάλη αύξηση των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων είχε σαν αποτέλεσμα τη δραματική μείωση των εσόδων. Η αύξηση της φορολογίας στη βενζίνη και το πετρέλαιο θέρμανσης μεταφράστηκε στη μεγάλη μείωση της κατανάλωσης και των κρατικών εσόδων. Η πρωτοφανής ιδέα για το κλείσιμο της ΕΡΤ προκάλεσε τη διεθνή κατακραυγή. Και οι πομφόλυγες για αξιοκρατία στη δημιουργία του νέου σχήματος, διαψεύστηκαν από την προκήρυξη για τη ΝΕΡΙΤ. Ο τρόπος που έγινε η πρόσφατη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από την 1η Αυγούστου, δημιούργησε ένα τεράστιο αλαλούμ αλλά και πολύ γέλιο. Ένα πράγμα αναγνωρίζω στην κυβέρνηση. Δεν μας αφήνει να πλήξουμε. 

Είναι γεγονός ότι χρειάζεται ιδιαίτερη "ικανότητα" για να κάνεις συνεχώς μαλακίες, χωρίς κανένα όριο. Πρέπει να έχεις δουλέψει σε πιτσαρία για να το καταφέρεις.




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...