September 20, 2013

Ανακρίνοντας τον εαυτό σου...


Η αστυνομία δίνει με το σταγονόμετρο στη δημοσιότητα τα στοιχεία που προκύπτουν από την ανάκριση για τη δολοφονία του Π. Φύσσα, επειδή φοβάται πως θα βρει δικούς της ανθρώπους να εμπλέκονται σε ενέργειες της Χ.Α. Ο φόβος αυτός είναι βάσιμος, με δεδομένη τη στενή σχέση μεταξύ αστυνομικών και χρυσαυγιτών. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Δένδιας "ανακάλυψε" 32 υποθέσεις αμέσως μετά τη δολοφονία του Φύσσα. Όταν γνωρίζουμε όλοι πόσες επιθέσεις έχουν γίνει σε μετανάστες τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα, γνωρίζουμε δεκάδες περιπτώσεις αστυνομικών, οι οποίοι λειτουργώντας ως κανονικοί χρυσαυγίτες, επιτέθηκαν με βάναυσο τρόπο και τραυμάτισαν άοπλους πολίτες, συχνά σοβαρά. Σε άλλες περιπτώσεις η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα ανήκεστο βλάβη (περίπτωση του δημοσιογράφου Μ. Κυπραίου), ή ακόμα και το θάνατο (περίπτωση του φοιτητή Ν. Σακελίων). Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί κάνουν ό,τι και οι χρυσαυγίτες. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποφύγουν τις ευθύνες τους.

Κατά συνέπεια, μην περιμένετε να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Ουσιαστικά ανακρίνουν δικούς τους ανθρώπους. Σίγουρα θα υπάρξουν κάποια στοιχεία που θα πρέπει να μείνουν στο σκοτάδι. Η παρουσία του ακροδεξιού Δένδια στο υπουργείο, εγγυάται ότι η προσπάθεια θα στεφθεί με επιτυχία. 




2 comments:

  1. Εδώ ταιριάζει η έκφραση "βάλαμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα" !!!
    Αν δεις τα ποσοστά την Χ.Α. στα εκλογικά τμήματα που ψηφίζουν αστυνομικοί σε πιάνει ανατριχίλα ... Είναι δυνατόν να γίνει αντικειμενική έρευνα και καθορισμός ευθυνών !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έτσι είναι. Αναρωτιέμαι σε τι είδους καθεστώτα μπορεί να συμβαίνουν αυτά. Και μετά παρεξηγούνται όταν τους λες ότι είναι χούντα...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...