October 19, 2013

Δημόσιες υπηρεσίες για το Γκίνες


Κρατικούς μηχανισμούς και υπηρεσίες επιπέδου Γκίνες έχει η Ελλάδα. Οι τόσο "εξελιγμένες" υπηρεσίες του κράτους είναι αυτές που επέτρεψαν στο ζευγάρι Ρομά στα Φάρσαλα να είναι σήμερα υποψήφιο για το βιβλίο Γκίνες και σε πολλές μάλιστα κατηγορίες. Το ζευγάρι είχε ανάμεσα στα παιδιά που εμφάνιζε ως δικά του, ένα κοριτσάκι 5-6 ετών με χαρακτηριστικά που δεν προσιδιάζουν σε Ρομά. Το ζευγάρι δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την παρουσία του κοριτσιού.

Είχε καταφέρει όμως το ζευγάρι να εκδόσει ληξιαρχική πράξη γέννησης, πιστοποιητικό βάπτισης, αλλά και ΑΦΜ για το κοριτσάκι αυτό. Η "μητέρα" του είχε δύο αστυνομικές ταυτότητες με διαφορετικά ονόματα και δύο οικογενειακές μερίδες σε διαφορετικούς Δήμους. Ο "πατέρας" είχε τρεις οικογενειακές μερίδες. Τα δημόσια πιστοποιητικά και οι βεβαιώσεις που εμφάνισε η "μητέρα" δείχνουν ότι αυτή απέκτησε 3 παιδιά σε ένα πεντάμηνο και άλλα τρία σε τρεισήμισι μήνες. Επίσης έχει δύο δίδυμα παιδιά, το ένα 14 χρονών και το άλλο 40. Για όλα αυτά τα παιδιά, το ζευγάρι έπαιρνε επιδόματα από τις κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους. Όλα αυτά τα έλεγχαν και υπέγραφαν δημόσιοι υπάλληλοι του κράτους.

Είναι προφανές ότι όλα αυτά τα "πέτυχε" το ζευγάρι Ρομά με τη βοήθεια των Δημόσιων υπηρεσιών. Οι Δήμοι και η αστυνομία είναι οι δύο κύριοι μηχανισμοί του κράτους, που έδωσαν τη δυνατότητα στο ζεύγος των Ρομά να είναι υποψήφιο για τόσες πολλές κατηγορίες του βιβλίου Γκίνες. Από κοντά και η εφορία. Η αστυνομία, με αφορμή την υπόθεση αυτή, αντιλήφθηκε ξαφνικά ότι οι Ρομά εκτός από εμπόριο παλαιών υλικών, κάνουν και εμπόριο παιδιών.

Εκτός από το ζευγάρι, υποψήφιες για το βιβλίο Γκίνες είναι και οι Δημόσιες υπηρεσίες της Ελλάδας στην κατηγορία "Αποτελεσματικότητα"...



4 comments:

  1. «χαρακτηριστικά που δεν προσιδιάζουν σε Ρομά»

    Έχεις δει ποτέ στη ζωή σου Ρομά; Εκτός από τις ταινίες, εννοώ...
    Τι μας λες δηλαδή, πως δεν υπάρχουν ξανθοί και καστανοί τσιγγάνοι;
    Ξανασκέψου αυτά που έγραψες...



    Όσων αφορά την παραπλάνηση του κράτους,
    απλά δείχνει πόσο αδύναμο αυτό είναι,
    και πόσο αφελείς αυτοί που το τρέμουνε (δες... μικροαστοί).

    Επίσης δείχνει πόσο παπαρόμαγκες είναι αυτοί
    που αυτοπροβάλλονται ως αναρχικοί στην Ελλάδα,
    αφού κανένας τους δεν θα τολμούσε ποτέ να κάνει κάτι από τα παραπάνω.
    Άστους τώρα αυτούς... Μην τους ενοχλείς... Είναι απασχολημένοι μα το να μαζεύουν αποδείξεις για την εφορία...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Στην Ελλάδα Χατζιαβάτη δεν έχω δει "μη σκούρο" Ρομά. Και έχω δει πολλούς, γιατί μένω κοντά στα δικαστήρια όπου έρχονται "οικογενειακώς", όποτε κάποιος δικός τους δικάζεται.

      Για την αφέλια και τη φοβικότητα του μέσου Έλληνα θα συμφωνήσω. Όταν αναφέρεσαι στους "αυτοπροβαλλόμενους ως αναρχικός" τί εννοείς ακριβώς;

      Delete
  2. Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΥΟΘΕΤΗΣΑ ΕΙΝΑΙ ΡΟΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΞΑΝΘΟ ΚΑΙ ΑΣΠΡΟΣ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΠΗΓΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ , ΜΑΖΕΨΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΑΠ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΕΤΑΞΑΝ.
    ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΠΑΡΑ ΣΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΠΡΟΣΩΠΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ.
    ΑΝ ΧΑΙΔΕΥΨΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΕΝΟΣ ΟΡΦΑΝΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΑΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ { ΜΩΑΜΕΘ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ }

    ReplyDelete
    Replies
    1. Υποκλίνομαι φίλε. Και το απόσπασμα από το Κοράνι, όμορφο κι αυτό. Κι ας είναι ο παράδεισος η Ανθρωπιά.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...