October 23, 2013

Το δις εξαμαρτείν ανδρός μαλάκα


Οι δολοφονίες των μεταναστών ήταν για την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό Σα(χλα)μαρά και τον υπουργό ΠΡΟ-ΠΟ επί χρόνια, αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου. Όσοι τα κατάγγελαν ως έργα των φασιστών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, χαρακτηρίζονταν από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Σα(χλα)μαρά γραφικοί, γκρινιάρηδες και εσχάτως, τρομοκράτες. Έπρεπε να δολοφονηθεί ένας Έλληνας, ο Παύλος Φύσσας, για να αποφασίσουν οι παραπάνω να δράσουν κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Μόλις έγινε αυτό, η κυβέρνηση και ο Σα(χλα)μαράς έγιναν οι χειρότεροι εχθροί της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Ο Δένδιας ανακάλυψε σε μια μέρα 32 δικογραφίες που σχετίζονταν με τους φασίστες. Αυτό εξέθεσε την κυβέρνηση για την απραξία της τα τελευταία χρόνια.

Το γεγονός ότι οι Ρομά εμφανίζουν πάρα πολλά παιδιά ως δικά τους, είναι γνωστό χρόνια. Ποτέ κανείς δεν τους ζήτησε να πιστοποιήσουν ότι όντως τα παιδιά ήταν δικά τους. Μόλις βρέθηκε σε οικογένεια Ρομά ένα διαφορετικό, λευκό, ξανθό με πράσινα μάτια παιδί, η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός Σα(χλα)μαράς και ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ πήραν μπροστά.

Εδώ δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι το κοριτσάκι απομακρύνθηκε από τους εμφανιζόμενους ως γονείς του. Αυτή τη στιγμή φιλοξενείται από το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, ένα μη κυβερνητικό οργανισμό, γιατί το κράτος, παρά το διατυμπανιζόμενο success story, δεν έχει (ούτε) αυτή τη δυνατότητα... Επίσης, δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ τα περισσότερα από 500 παιδιά από την Αγία Βαρβάρα, που "εξαφανίστηκαν" στους Ολυμπιακούς της Γιάννας. Αλλά αυτά, δυστυχώς για την τύχη τους, δεν ήταν λευκά και ξανθά...

Και στις δύο περιπτώσεις, του Π. Φύσσα και της μικρής Μαρίας, η κυβέρνηση "ανέβασε" το θέμα στην κορυφή. Με τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να επανέλθει στη θεωρία των δύο άκρων, στοχεύοντας στο ΣΥΡΙΖΑ. Με τη μικρή Μαρία αποφάσισε να δείξει επιμόνως ότι εφαρμόζει απαρέγκλιτα τους νόμους. Όταν βεβαίως αφορούν τους Ρομά και κάθε φτωχοδιάβολο και όχι για παράδειγμα τον Βενιζέλο και τα υποβρύχια, για να ανφέρω μία μόνο περίπτωση.

Η αστυνομία και στις δύο περιπτώσεις εμφανιζόταν να δουλεύει με όρους marketing. Είχε απολύτως ορισμένο target-group: Έλληνες ή λευκοί. Όσο τα θύματα δεν ήταν Έλληνες ή λευκοί, δεν είχε κανένα πρόβλημα. Μόλις το θύμα ήταν Έλληνας, πήρε μπροστά και η αστυνομία.

Ο Σα(χλα)μαράς εκμεταλλεύεται και το θέμα της μικρής Μαρίας, στην προσπάθειά του να τραβήξει τα μάτια και το μυαλό μας από αυτά που ζούμε καθημερινά.  Ξεχνώντας πάλι ότι είναι εκτεθειμένος γιατί έπρεπε να βρεθεί ένα μη Ρομά παιδί, για να αποφασίσει να ασχοληθεί με την αξιοσημείωτη πολυτεκνία των Ρομά.



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...